Волинь Інформ

Імідж та PR-акція в українському шоу-бізнесі: відверті образи та благодійні акції

Імідж  та PR-акція в українському шоу-бізнесі: відверті образи та благодійні акції
22080 ПЕРЕГЛЯДІВ

Український шоу-бізнес відображає обличчя кожної зірки, яка за своїми аспектами індивідуальна, наділена певними почуттями та сценічними образами. Свого часу це є створення іміджу. А імідж - це здатність творити цілісний образ, що складається з багатьох факторів. Над цією кропіткою роботою працює чимала кількість людей: продюсери, стилісти, візажисти, рекламісти, психологи, а також створюється для кожного PR стратегія. Аудиторія хоче бачити образ, який захоплює та надихає. Імідж в шоу-бізі створює враження, оцінює факти, сприйняття та інтерпретує які-небудь відомості про зірку. Наприклад, образ Вєрки Сердючки(Андрій Данилко) є цілісним та живим організмом, який проходив певні етапи трансформації. В цілому в цьому образі ми бачимо успішне піарівське рішення для досягнення успіху. Образ на екрані вдало наближений до життєвого, свідомого, віддаленого від театральності та штучності. У 2007 році А.Данилко виграв на пісенному конкурсі"Євробачення" з піснею «Danzing». Ця подія стала знаковою для шоу-бізнесу. Після цього Вєрка Сердючка була удостоєна звання "Народний артист України".
На сьогодні продумана PR-акція є основою просування актора в шоу-бізнесі. Від того, як зірка позиціонуватиме себе в суспільстві залежить її конкурентноспроможність на ринку праці. Контент, який подають в XXI столітті наші зірки, приваблює аудиторію та захоплює достатню кількість прихильників в Instagram. Зараз ніхто вже в шоу-бізі не соромиться роздягнутися перед камерою, оголити свої груди або сідниці. Як показує практика, фанати захоплюються таким контентом. Все частіше заголовки сексуального напрямку привертають увагу українців, а зірки таким образом створюють собі імідж.
Однак, не лише такий характер подачі образу зірки створює повноцінну картину шоу-бізу. Імідж- це й творчість актора, манера подачі, візуальний образ, міміка, жести.
Фанати прагнуть не лише бачити витончене тіло, дорогі прикраси, аксесуари, брендовий одяг, взуття зірки. Вони враховують вербальний аспект іміджу, тобто визначають вміння культурно спілкуватися. Також важливий контекстний та подієвий аспект, а саме коло спілкування артиста та його статус, репутація.
Імідж в шоу-бізнесі- це ідеальний образ, який формується у свідомості цільової групи людей. Важливо, аби об'єкт постійно підтримувався, удосконалювався, мав значний емоційно-виражальний конпонент. Можливе коригування іміджу зірки, але це вже залежить від інтересів людей, маркетингових аспектів та комфортності зірки.
Також можна додати й самопрезентацію артиста. Зірка шоу-бізу має працювати із аудиторіє: ЗМІ, фанатами, колегами. Тож соціальні мережі на сьогодні відіграють у цьому аспекті велику роль. Повинне бути взаємне вираження думок, тобто не лише фанати коментують життя зірки, а й та в свою чергу створює відповідну інформаційну віддачу. Традиційним є також висвітлення в пресі на телебаченні життя зірок. Прихильники ще більше надихаються артистом, коли розуміють, що в зірки таке ж життя, як і в звичайних людей. Наприклад, під час карантину відома співачка Ольга Полякова вела прямі ефіри у фейсбуці для тисячі прихильників. Вона показувала своє життя таким, яке воно є насправді, без гриму, яскравих образів. Часто підписники могли спостерігати сварки між зіркою та її доньками, слухати сімейні історії, проводити кулінарні години.
Щодо образу"королеви ночі", то вона не соромиться роздягатися перед своїми прихильниками, відображати це в соціальних мережах та хизуватися стрункою фігурок. Проте й на концертах співачка не відмовляється від епатажного вбрання та мінісуконь, які підкреслює високими підборами.
В створенні іміджу важливе значення має громадська діяльність, наприклад участь у мітингах, благодійних акціях, виспутах. До речі, у листопаді минулого року UNICEF і MONATIK оголосили про старт спільної колаборації, яка була присвячена благодійній місії Фонду ООН в Україні. Це була інформаційна компанія про тестування на ВІЛ для молоді під назвою MONATIK як Друга UNICEF. Артист пройшов тест на ВІЛ і показав на власному прикладі, як важливо виявляти інфекцію в організмі на ранніх стадіях.
Імідж в шоу-бізнесі на сьогодні - це PR аспект в рамках налагодження системи образу, вплив на суспільну свідомість, налагодження зв'язків між суспільством та шоу-бізнесом, просування зірки, як особстості.

© 2020 volyn-inform

Мої відео