Волинь Інформ

13 років за ґратами – засуджено колишнього єгеря з Лиманського району, який розселяв окупантів та здавав їм проукраїнськи налаштованих односельців

13 років за ґратами – засуджено колишнього єгеря з Лиманського району, який розселяв окупантів та здавав їм проукраїнськи налаштованих односельців
336692 ПЕРЕГЛЯДІВ

За публічного обвинувачення прокурорів Донецької обласної прокуратури судом визнано винним мешканця Лиманської ТГ у колабораційній діяльності (ч. 7 ст. 111-1 КК України).

Його засуджено до 13 років за ґратами з позбавленням права обіймати посади в органах державної влади та місцевого самоврядування на 10 років й конфіскацією майна.
 
 
З червня 2022 року колишній єгер, перебуваючи в окупованому російськими військами с. Старий Караван Краматорського району, надавав загарбникам допомогу у веденні бойових дій проти українських захисників. Підтримуючи дії держави-агресора, чоловік розселяв військових зс рф у пусті оселі, з яких евакуювались громадяни під час ведення активних бойових дій.
 
Крім того, засуджений разом із окупантами проводив перепис населення та вказував їм на проукраїнськи налаштованих місцевих мешканців. У подальшому стосовно них проводили «фільтраційні заходи», щоб протидіяти особам, котрі сприяють військовослужбовцям Збройних Сил України в боротьбі проти армії країни-агресора. Аби підкреслити свою прихильність до загарбників, чоловік демонстративно ходив по місту з георгіївською стрічкою.
 
Також він допомагав російським військам орієнтуватись у лісі та вишукувати диверсантів.
 
Під час винесення обвинувального вироку чоловік так і не визнав своєї провини. Його викрили під час проведення стабілізаційних заходів у звільненому м. Лимані. На вирок суду він чекав під вартою.
 
Досудове розслідування здійснювалось слідчими ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.
 

© 2020 volyn-inform

Мої відео