Волинь Інформ

Ранкове зведення щодо ситуації в районі проведення операції Об’єднаних сил станом на 7.00 12 березня 2021 року

9576 ПЕРЕГЛЯДІВ

Слава Україні!
Протягом минулої доби, 11 березня, в районі проведення операції Об'єднаних сил збройні формування Російської Федерації 4 рази порушили режим припинення вогню.
Зокрема, в районі відповідальності оперативно-тактичного угрупування «Схід», неподалік населеного пункту ПИЩЕВИК, противник відкривав вогонь у бік наших позицій з автоматичних станкових гранатометів, а поблизу ТАЛАКІВКИ – зі стрілецької зброї.
Російсько-окупаційні війська обстріляли позиції українських захисників неподалік НОВОЗВАНІВКИ, що в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Північ».
Окупанти застосували по нашим воїнам гранатомети різних систем та стрілецьку зброю.
Внаслідок ворожого вогню один військовослужбовець зі складу Об’єднаних сил отримав осколкове поранення. Стан його здоров’я - задовільний. Бійця доставили до лікувального закладу, де йому надають необхідну медичну допомогу.
На дії противника нашими воїнами надано адекватну відповідь.
Про дії збройних формувань Російської Федерації повідомлено представників ОБСЄ через Українську сторону СЦКК.
Метою дій окупанітв, як і у попередні дні, було провокування Збройних Сил України на відкриття вогню у відповідь та подальшого звинувачення в обстрілах населених пунктів та об'єктів цивільної інфраструктури тимчасово окупованих територій.
Зокрема, російські найманці здійснили низку провокацій в районі населених пунктів ЗОЛОТЕ 4 та НОВОЗВАНІВКА Луганської області, які були спрямовані на реалізацію чергового інформаційного кейсу антиукраїнської спрямованості. У підсумку, створено штучну напруженість навколо ділянки розведення ЗОЛОТЕ, в межах якої російсько-окупаційні війська вже другий місяць поспіль проводять роботи невизначеного характеру, про що систематично повідомляється у звітах СММ ОБСЄ.
Українська сторона СЦКК наголошує, що Збройні Сили України неухильно дотримуються досягнутих домовленостей щодо припинення вогню та є послідовними у виконанні взятих на себе зобов'язань.
Від початку поточної доби, 12 березня, було зафіксовано одне порушення режиму припинення вогню. Зокрема, поблизу населеного пункту ПІСКИ збройні формування Російської Федерації відкривали провокаційний вогонь зі стрілецької зброї.
Українські військовослужбовці і надалі контролюють ситуацію в районі проведення операції Об’єднаних сил та дотримуються режиму припинення вогню.
Слава Україні!
ПІДСУМКИ ЗА МИНУЛУ ДОБУ
У районі проведення операції Об’єднаних сил виконують завдання й інші складові сил оборони.
Впродовж доби підрозділами поліції зведених загонів перевірено 4791 транспортний засіб, 4982 особи, з яких 4482 по Інформаційному центру. До територіальних підрозділів на причетність до Збройних формувань Російської федерації та її найманців доставлялось 2 особи. Виявлено 101 адміністративне правопорушення.
За вказаний період поліцейськими розкрито 30 злочинів. Минулої доби через контрольний пункт в'їзду-виїзду «Станиця Луганська» на тимчасово окуповану територію України прослідувало 1066 осіб, на підконтрольну Україні територію прибуло 791 осіб.
Слава Україні!

© 2020 volyn-inform

Мої відео