Волинь Інформ

Військові, правоохоронці та науковці обговорили важливість дотримання прав людини у зоні проведення ООС

264651 ПЕРЕГЛЯДІВ

Це стало головною темою регіонального круглого столу, який відбувся сьогодні, 12 липня, в адмінбудівлі обласного главку поліції. У заході взяли участь представники усіх силових структур, що входять до складу ООС, та Маріупольської місцевої влади.

Метою проведення форуму стало вирішення актуальних питань, що виникають при забезпеченні прав людини під час проведення розшуку підозрюваних чи обвинувачених на території проведення ООС, охорони публічного порядку й реалізації програм щодо забезпечення пільг учасників Операції об’єднаних сил.

Ректор Донецького юридичного інституту МВС України Віктор Бесчастний зазначив, що проведення заходу стало можливим саме завдяки спільним зусиллям місцевої влади, поліцейських та усіх місцевих правозахисних громадських організацій міста.

Начальник ГУНП в Донецькій області Микола Семенишин зазначив, що дотримання прав людини є основоположним у роботі поліції в рамках європейського вектору розвитку країни, тому подібні заходи, що поєднують практику та наукову теорію, дозволяють вдосконалювати цей напрямок.

Під час проведення науково-практичного заходу присутні заслухали бачення наявних проблемних питань і шляхів їх подолання для забезпечення прав людини відповідно до європейських стандартів від науковців, представників громадських організацій.

Серед питань, що цікавили аудиторію, стали - перетин лінії розмежування, забезпечення прав тимчасово переміщених осіб, проблеми забезпечення прав дітей на території проведення ООС, проведення слідчих дій на тимчасово непідконтрольних територіях.

Підводячи підсумки, присутні дійшли висновку, що проведення подібних заходів дозволяє удосконалити ті проекти й реформи, що вже зараз втілюються у МВС, а також оновити стратегію захисту прав людини в Україні, що існує у роботі державних структур області.

 

Відділ комунікації

ГУНП в Донецькій області

© 2020 volyn-inform

Мої відео