Волинь Інформ

Україна: 30 років незалежності

Україна: 30 років незалежності
12430 ПЕРЕГЛЯДІВ

Вільна та Незалежна держава Україна відзначає 30 років свого існування. За три десятиліття пострадянського існування Україна і український народ пережили безліч випробувань і перемог. Цей шлях – від однієї з основних складових тоталітарної держави СРСР до сьогоднішньої незалежної України, – не був простим.

Центр в TELEGRAM: https://t.me/mediarnbo

Центр в FACEBOOK: https://www.facebook.com/mediarnbo

У 1991 році громадяни України обрали новий шлях – шлях Свободи і Незалежності, про який століттями мріяли і за який століттями боролися наші пращури!

Наша історія – одна з найбільш давніх у світі. За даними археологів, однією з перших археологічних культур на території Європи була саме праукраїнська культура Трипілля – 2650-і роки до н. е.

Завжди ця історія була історією боротьби народу України за краще майбутнє для своїх дітей, за свою землю, за свою свободу! На жаль, за останні 300 років московське царство, намагаючись нахабно і цинічно залишити за собою тисячоліття історії Руси-України, так і не зуміло вкрасти ані нашу історичну назву – Русь, ані нашу мову, ані нашу культуру. Радянська, а згодом і російська пропаганда намагалася нівелювати величні віхи в історії народу України…

Згадаймо Запорізьку Січ, яку по праву називають першим демократичним об’єднанням у світі, одну з перших конституцій у світі – Конституцію Пилипа Орлика, створену ще в 1710 році, тобто на півстоліття раніше, ніж конституція США, або старовину праукраїнської мови, написи якою в храмі святої Софії в Києві нанесені на стіни більше 1 000 років тому, а сама столиця України за різними історичними джерелами існує у вигляді кам’яного міста понад 2000 років!

За тридцять років свого існування в Україні змінилося 6 президентів, кілька разів фіксувалися спроби змінити політичний курс країни і неодноразово проголошувалася боротьба з корупцією. У спадок від радянської України в 1991 році українцям дісталося не тільки попереднє комуністичне і проросійськи налаштоване керівництво країни, а й її потворні хвороби, такі, як подвійні стандарти життя, брехня влади власному народові, показуха – тобто спроби показати людям «досягнення влади» при їх реальній відсутності, і, звичайно ж, корупція.

Українське суспільство відкидало ці пострадянські метастази. І найбільш показовим в цьому сенсі виявився історично виправданий і неминучий Український Майдан, який народ України назвав Революцією Гідності.

Саме завдяки Майдану люди всього світу дізналися, наскільки глибокі протиріччя між народом, який вибрав для себе шлях Свободи і курс на возз’єднання з Європою, і останнього проросійського президента Януковича. Саме Майдан показав диктаторам усього світу, що їх влада не вічна. Саме Майдан, який відбувався водночас з повстанням у Києві – в усіх великих містах України, показав істинність прагнення українців до Європейських цінностей і корінну відмінність українців від мешканців РФ.

Нічого дивного, що Росія та її президент-диктатор Путін не змогли змиритися з фактичною втратою України і віроломно анексували український Крим та вторглися в Донецьку та Луганську області України в порушення всіх міжнародних норм і угод.

Українці добре запам’ятали цей урок, а українська армія і народ, які абсолютно не уявляли російських громадян окупантами на своїй землі, зуміли зупинити агресора. Наступне наше завдання – викинути росіян з української землі і потім відновити територіальну цілісність і конституційний лад нашої держави на деокупованих територіях.

Українці продовжують боротьбу і на внутрішньому фронті. Це – боротьба з проявами корупції і в український армії, і в українському суспільстві, і на державному рівні.

Також ми змушені боротися з внутрішніми ворогами – зрадниками і колаборантами, які, незважаючи ні на що, періодично виявляються і в органах влади, і серед українського народу.

Наша боротьба триває і ми вдячні світовій громадськості, всім країнам-партнерам за допомогу і підтримку, хоча досить часто її нам так не вистачає!

Однак, ми не збираємося відступати ані перед труднощами, ані перед підступністю переважаючого супротивника, усвідомлюючи той факт, що захищаючи сьогодні землю України, наш народ і наша армія захищають не тільки європейський вибір українського народу, а й самі народи Європи від агресивної політики Кремля.

Ми можемо протистояти будь-якому супротивникові, якщо будемо солідарні, і зможемо перемогти в будь-якій війні, якщо будемо підтримувати один одного!

Разом переможемо!

Слава Україні!



Андріа Лорткіпанідзе

Інформаційно-аналітичний центр Національної безпеки України

ДЖЕРЕЛО

Теги: свобода ,незалежність,30 років, Україна,російська агресія,курс України

© 2020 volyn-inform

Мої відео