Волинь Інформ

Верховна Рада Украини взялась за виселення осіб

Верховна Рада Украини взялась  за виселення осіб
322425 ПЕРЕГЛЯДІВ

 

Верховна Рада України буде розглядати законопроєкт щодо процедури «виписки» із квартири без рішення суду. За заявою власника виписати із квартири буде легше.

В законопроєкті № 5463 йдеться про скасування штампа в паспорті та додатків А4 з реєстрацією до ID-картки. Буде створена база даних українців із місцем проживання, щоб зібрати інформацію до державних органів. Наприклад, може бути створена база онлайн-голосування на виборах та ін.
Йдеться про законопроєкт «Про реалізацію публічних електронних послуг по реєстрації та декларування місця проживання в Україні».
Автори законопроєкту «закріплюють право власника житла скасувати зареєстроване місце проживання третіх осіб в житлі».
Ризики прийняття для громадян:
«Реєстрація місця проживання належать до майнових прав пов'язана із певними правовими наслідками та правами людини на це житло включаючи відповідні житлові будинки зумовлені проживанням в ньому.
Існують особи котрі проживають в приватизованому житлі не є його власниками після приватизації державного житлового фонду.
Після приватизації державного житлового фонду виникла категорія осіб, які проживають в приватизованій житло, але які не є його власниками, а право на постійне користування таким житлом осіб, з урахуванням частки яких це житло свого часу надавалося, фіксувалося пропискою в такому житлі (нині реєстрація).
Закон повинен враховувати соціальні норми захищати права осіб, а він навпаки скасовує діючи житлові норми.
Закон повинен враховувати соціальні обставини і захищати права такої категорії осіб.
Негативні наслідки, наприклад, використання цієї норми власником приватизованого житла проти інших або колишніх членів своєї сім'ї, позбавляючи їх житлових прав».


Законодавець пропонує, щоб купували житло та людина мала право автоматично «виписати» проживають в ньому. Зробити виписку можна буде протягом дня звернувшись до уповноважених органів на підставі статті 22 нового законопроєкту. Інформація, яка отримана в не робочий час може буде оброблена в наступний день.

Теги: Верховна Рада Украини взялась за виселення осіб

© 2020 volyn-inform

Мої відео