Волинь Інформ

Тарас Грень: державними виконавцями Львівщини скеровано до суду 1834 протоколи про притягнення боржника до суспільно корисних робіт

Тарас Грень: державними виконавцями Львівщини скеровано до суду 1834 протоколи про притягнення боржника до суспільно корисних робіт
39831 ПЕРЕГЛЯДІВ

Суспільно корисні роботи – вид адміністративного стягнення, що полягає у виконанні правопорушником оплачуваних робіт. Вони призначаються районним, районним у місті, міським чи міськрайонним судом (суддею) на строк від 120 до 360 годин.
Чому одним боржникам дають 120 годин, а іншим 240- 360 годин?
Все дуже просто, законодавець встановив чіткі вимоги до суспільно корисних робіт:
Сукупний розмір боргу перевищує суму відповідних платежів за шість місяців;
Сукупний розмір боргу перевищує суму відповідних платежів за три місяці , якщо: Несплата аліментів на утримання дитини з інвалідністю, дитини, яка хворіє на тяжкі перинатальні ураження нервової системи, тяжкі вроджені вади розвитку, рідкісне орфанне захворювання, онкологічні, онкогематологічні захворювання, дитячий церебральний параліч, тяжкі психічні розлади, цукровий діабет I типу (інсулінозалежний), гострі або хронічні захворювання нирок IV ступеня, або на утримання дитини, яка отримала тяжкі травми, потребує трансплантації органа, потребує паліативної допомоги
У цих двох випадках застосовується виконання суспільно корисних робіт на строк від 120 до 240 годин.
У випадку, повторного протягом року вчинення правопорушення, застосовується виконання суспільно корисних робіт на строк від 240 до 360 годин.
Відтак, з початку року, державними виконавцями Львівщини скеровано до суду 1834 протоколи про вчинення боржником адміністративного правопорушення, з них задоволено 566, перебуває на розгляді 421, решта відмовлено. Це стосується притягнення у розмірі від 120- 240 годин.
7 протоколів скеровано до суду про вчинення боржником адміністративного правопорушення повторно та задоволено судом, і як наслідок притягнуто до суспільно корисних робіт на термін від 240-360 год.
Слід зауважити, що З 1 січня 2021 року мінімальний розмір заробітної плати становить – у погодинному розмірі – 36,11 грн. Рекомендуємо платити заборгованість вчасно, оскільки суспільно корисні роботи не є найкращим і раціональним способом погасити борг.

© 2020 volyn-inform

Мої відео