Волинь Інформ

З початку 2021 року відділи ДРАЦС Волині зареєстрували 76 змін імені.

З початку 2021 року відділи ДРАЦС Волині зареєстрували 76 змін імені.
47453 ПЕРЕГЛЯДІВ

76 мешканців Волині у першому кварталі 2021 року змінили свої імена (прізвища, власні імена, по батькові). До прикладу, за три місяці 2020 року відділами ДРАЦС Волинської області було зареєстровано 67 змін імені. Тарас Грень, коротко про зміну імені.
Право на зміну імені (прізвища, власного імені, по батькові) фізичної особи передбачено статтею 295 Цивільного кодексу України.
Фізична особа, яка досягла шістнадцяти років, має право на власний розсуд змінити своє прізвище та (або) власне ім’я чи по батькові.
Фізична особа, яка досягла чотирнадцяти років, має право змінити своє прізвище та (або) власне ім’я, та (або) по батькові за згодою батьків або піклувальників.
Для зміни імені (прізвища, власного імені, по батькові) подається заява. Громадяни України, які проживають на її території, подають заяви до відділів державної реєстрації актів цивільного стану за місцем проживання.
Окрім заяви про зміну імені, потрібно подати ще такі документи:
-свідоцтво про народження заявника;
-свідоцтво про шлюб (у разі, коли заявник перебуває у шлюбі);
-свідоцтво про розірвання шлюбу (у разі, коли шлюб розірвано);
-свідоцтва про народження дітей (у разі, коли заявник має малолітніх або неповнолітніх дітей);
-свідоцтва про зміну імені заявника, батька чи матері, якщо воно було раніше змінено;
-фотокартка заявника.
Відділ реєстрації актів цивільного стану надсилає необхідні матеріали до органу внутрішніх справ за місцем проживання заявника для надання висновку про можливість зміни імені.
Термін розгляду заяви про зміну імені - до трьох місяців. За наявності поважних причин він може бути продовжений, але не більш як на три місяці.
Під час реєстрації зміни імені відділ державної реєстрації актів цивільного стану видає заявникові свідоцтво про зміну імені.

© 2020 volyn-inform

Мої відео