Волинь Інформ

Якими будуть наслідки, якщо Росія перетне межу?

Якими будуть наслідки, якщо Росія перетне межу?
53491 ПЕРЕГЛЯДІВ

"Наслідки будуть неуникні"- саме так, голова Міністерства закордонних справ Литви позначив маожливі події, якщо Російська Федерація перетне границі України.

Габріелюс Ландсбергіс рекомендує Росії звузити маштаби військових сил біля "червоної лінії" України та повернутися до дипломатичного вирішення конфлікту. Про це було повідомлено під час пресконференції з міністрами закордонних справ України, Латвії та Естонії у Києві.
За словами Габріелюса Ландсбергіса, саме Російська Федерація повинна зупинити агресивні дії та повернутися на єдино-вірний шлях - переговори у мінському і нормандському форматах. Адже, якщо крок "неповернення" здійснити, то політичне вирішення ситуації буде не можливим та наслідки будуть неуникними. Такої думки дотримується і голова Міністерства закордонних справ України - Дмитро Кулеба. Україна завжди наполягала на дипломатичному вирішенню ситуації.

Нагадуємо, що на разі, Росія продовжує зосереджувати військові сили на кордоні. Нещодавно, на межі з Україною більше 80 тисяч військових, сумарно.
Переговори на які сподівався президент Зеленський Володимир Олександрович так і не відбулися. Сьогодні 16 квітня, а запит був надісланий ще в березні. Одразу після того, як загинуло чотири військовослужбовця Озброєнних сил України, під час обстрілу в Донецькій області.
За увесь період загострення ситуації на кордоні, України не отримала відповідей ні на запрошення на переговори, ні на направлений запит, для отримання інформації стосовно активності уздовж "червоної межі" України.
Також, збройні сили України повідомили, що не збираються йти у наступ, адже у команді президента Зеленського Володимира Олександровича переконані, що бажаного результату – миру, можна досягти, тільки переговорами.




© 2020 volyn-inform

Мої відео