Волинь Інформ

Президент України відвідує зону конфлікту в міру зростання напруженості

Президент України відвідує зону конфлікту в міру зростання напруженості
48390 ПЕРЕГЛЯДІВ

Президент України відвідує зону конфлікту на сході своєї країни на тлі загострення напруженості, яка викликала побоювання відновлення широкомасштабних бойових дій.


Щодо останніх новин в зоні бойових дій, українські військові заявили, що за тиждень один солдат загинув, а ще один серйозно поранений під час артилерійського вогню підкріплених Росією повстанців-сепаратистів у неділю, коли на сході країни різко наростали бойові дії.

За повідомленнями про напад, Україна заявляє, що цього року на сході було вбито 27 солдатів, що перевищує половину кількості загиблих за весь 2020 рік. Напади посилилися в останні тижні, і Росія створила війська вздовж українського кордону.

Росія заперечує твердження Заходу про те, що вона направила війська на схід України для допомоги повстанцям, проте чиновники заявляють, що армія може втрутитися, якщо Україна намагатиметься повернути територію силою. Нарощування військ викликало гострі занепокоєння на Заході.

Державний секретар США Ентоні Блінкен попередив у неділю, що "якщо Росія буде діяти необдумано або агресивно, будуть витрати, будуть наслідки".
Зеленський звинуватив Росію в розтягуванні військових сил і провів низку закликів до західних лідерів зібрати підтримку Україні на тлі напруженості.

Росія відхилила претензії, аргументуючи тим, що може розмістити свої війська там, де вважає за потрібне на своїй території, і наголошуючи, що вони нікому не загрожують. Він звинуватив українську владу у спробі подолати напруженість на сході для цілей внутрішньої політики.

У своєму заклику до канцлера Німеччини Ангели Меркель президент Росії Володимир Путін "звернув увагу на провокаційні дії Києва, який навмисно намагався посилити напруженість на лінії контролю", - заявляє Кремль у своєму зачитані заклику.

Українські сили та підтримувані Росією сепаратисти воюють на сході України невдовзі після анексії Москвою Кримського півострова у 2014 році. В результаті конфлікту загинуло понад 14 000 людей, а зусилля щодо переговорів про політичне врегулювання зупинились.

© 2020 volyn-inform

Мої відео