Волинь Інформ

ЄС та Великобританія зобов'язуються підтримати Україну після нарощування російських військових

ЄС та Великобританія зобов'язуються підтримати Україну після нарощування російських військових
50659 ПЕРЕГЛЯДІВ


Європейський Союз та Великобританія пообіцяли "непохитну" підтримку уряду України на тлі побоювань щодо військової ескалації на сході країни або можливого нового наступу на союзника з НАТО після недавніх рухів військ Росії.

Україна звинуватила Росію в збиранні тисяч військовослужбовців на її північному та східному кордонах, а також на Кримському півострові, анексованому Москвою у 2014 році. Інтернет-дослідники виявили, що війська перекидаються до кордонів України із західної та центральної частини Росії, включаючи артилерію з далекої далеко як Сибір.

Пізно в понеділок офіс Бориса Джонсона заявив, що прем'єр-міністр "має серйозні занепокоєння" щодо російської діяльності в Криму та на українському кордоні, і "підтвердив свою непохитну підтримку суверенітету та територіальної цілісності України" у телефонному дзвінку з президентом Володимиром Зеленським.
У своєму твітті після дзвінка Зеленський подякував Джонсону за підтримку проти "серйозного виклику безпеці членів НАТО" та зазначив, що Україна "не одна" і "підтримується країнами" Великої сімки ".

Раніше глава зовнішньої політики ЄС Йозеп Боррелл заявив, що "з серйозним занепокоєнням стежить за російською військовою діяльністю, яка оточує Україну". Після телефонного дзвінка з міністром закордонних справ України Дмитром Кулебою він також пообіцяв "непохитну підтримку ЄС суверенітету та територіальної цілісності України".

Російський уряд заперечує, що планує військовий напад, але не заперечує пересування військ. Заступник міністра закордонних справ країни Сергій Рябков у понеділок заявив, що Росія робить "те, що вважає необхідним", і "ігноруватиме сигнали" про занепокоєння з боку США та інших західних країн.

Цілі Москви незрозумілі. Хоча вона регулярно проводить військові навчання в регіоні, російські військові дислокації "виглядають поза циклами для таких навчань і не є регулярними ротаціями військ", - зазначив наприкінці минулого тижня Майкл Кофман, директор Російської програми навчання в корпорації CNA. Він писав, що метою Москви може бути залякування України та тиск на західних союзників, щоб підтримати політичні поступки для того, щоб Росія заморозила конфлікт на південному сході країни.

Москва, можливо, також повідомляла адміністрацію Байдена, що вона залишається грізною державою, яка бажає проектувати свою владу за кордоном. Здається, цей сигнал отримано. Минулого тижня американське командування США підняло рівень загрози від можливої кризи до потенційно неминучої кризи, найвищого рівня.

У понеділок Рябков натякнув на те, якими можуть бути цілі Москви, заявивши, що Сполучені Штати повинні докласти більше зусиль для забезпечення виконання Мінських домовленостей — дорожньої карти до 2015 року з конфлікту, яку багато хто в Києві вважає невигідною і яку змусили підписати під час підтриманий наступ.

Боррелл заявив, що проведе подальші переговори з цього питання з вищим дипломатом Києва та міністрами закордонних справ з 27 країн ЄС на зустрічі пізніше цього місяця.

Інтернет-дослідники зібрали відео та фотографії, деякі з них завантажили на сервіс TikTok, показуючи, як російські війська та броня перекидаються через Росію до українського кордону та до Криму. Вони включали фотографії вагонів поїздів, що перевозили танки, пусків ракетної артилерії та поїздів, що перевозили контрактні війська до прикордонного регіону.
Повідомлення про наростання закружляли на тлі загострення збройних сутичок вздовж лінії фронту між українськими силами та підтримуваними Росією сепаратистами.

За даними ООН, тривалий киплячий конфлікт забрав понад 13 000 життів з 2014 року.

Західні лідери, включаючи Джо Байдена, заявили, що підтримують Україну.

© 2020 volyn-inform

Мої відео