Волинь Інформ

Непримітний спосіб пограбування пенсіонерів

Непримітний спосіб пограбування пенсіонерів
70569 ПЕРЕГЛЯДІВ

У декількох областях України вже пару днів поспіль орудують нові грабіжники. Так, у Дніпропетровській, Полтавській та Кіровоградській областях затримано 5 осіб, яких підозрюють у вчинені ряду злочинів.


8 грудня до місцевої поліції Марганця надійшло повідомлення від потерпілих. До будинку 79-річного чоловіка та його 80-річної дружини увірвались троє невідомих у масках. Нападники били та душили бідолашних пенсіонерів, вимагаючи гроші. Пізніше, отримавши те за чим прийшли, а саме- мобільні телефони та готівку, близько 20 тисяч гривень, покинули місце злочину.


Напередодні цього пограбування, в Апостолівському районі двоє молодиків та жінка увірвались до помешкання 74-річного чоловіка. Зловмисники забрали його пенсійне посвідчення та банківську карту.


Як вдалось з’ясувати правоохоронцям, до вчинення даних злочинів причетні 5 осіб- троє жінок та двоє чоловіків, віком від 25 до 59 років. Щоб проникнути до будинків літніх людей, злочинці вигадували різні способи: то перевірити лічильники, то начебто з інших комунальних служб. Після того як потрапляли до приміщення- били та грабували людей.


10 грудня співробітникам карного розшуку в результаті проведення слідчих дій вдалось затримати всіх фігурантів справи. Під час обшуку їхнього автомобіля правоохоронці знайшли речові докази, що прямо вказують на причетність затриманих до цих пограбувань.


Наразі всіх підозрюваних затримано, за даними фактами відкриті кримінальні провадження за ст.186(Грабіж) Кримінального кодексу України. Дана стаття передбачає максимальне покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 13 років.

© 2020 volyn-inform

Мої відео