Волинь Інформ

Поборемо вірус разом

Поборемо вірус разом
137303 ПЕРЕГЛЯДІВ

У Дніпрі медичні працівники приймають кров у донорів для створення препарату від COVID-19. Усіх бажаючих заохочують матеріально: за звичайну плазму можна отримати 260 гривень, а люди, які перехворіли коронавірусом можуть отримати за свою плазму 1 000 гривень.


Зараз в Україні із коронавірусом борються завдяки препарату «Біовен», який скорочує ризик летального випадку від пневмонії у чотири рази. В основу «Біовену» входить людська плазма.


Українські медики мають на меті створити ще один препарат, в основі якого буде плазма людей, які вже побороли хворобу.


Лікарка Світлана Ковальова розповідає: «У кожної людини є в крові білки-імуноглобуліни. Ці білки виконують функцію захисту – якщо вірус, чи бактерія потрапляють до нашого організму, то ці білки кидаються і починають знищувати вірус».
Лікарка також стверджує, щоб створити цей препарат з людей було зібрано по шматочку антитіл. Це є людський імуноглобулін, завдяки якому вдається лікувати людей, які знаходяться у край важкому стані та мають супутні інфекційні захворювання і їхній імунітет не може перебороти захворювання.


Зі слів донорів, ця процедура має свої преваги, адже після здачі крові наш організм має змогу наповнитись та оновитись, і в свою чергу це приносить велику користь для науковців, щоб створити ліки для боротьби із різними інфекціями. Також вказують на хороші умови та відповідну оплату донорства.


Як радять фахівці, плазму можна здавати кожні 15 днів та наголошують, що донори живуть на 5 років довше.

© 2020 volyn-inform

Мої відео