Волинь Інформ

Поліцейські Донеччини успішно пройшли тренінг з порятунку життя за світовими стандартами

65311 ПЕРЕГЛЯДІВ

Менше десяти хвилин на порятунок життя – співробітники поліції вчилися надавати медичну допомогу в екстремальних умовах. Тренінги «Перший на місці події» та «Основи підтримки життя» пройшли 16 поліцейських. Тепер вони зможуть не лише застосовувати здобуті знання на службі, а й навчати інших.
«Перший на місці події» – цей термін має на увазі людей, які першими виявили постраждалих. Курс включає в себе поняття про будову тіла людини, роботу органів та систем, навчає основним навичкам, необхідним для оцінки та надання медичної допомоги в екстремальних умовах до моменту прибуття професійної медичної допомоги.
Андрій Степаніщенко працює інструктором з особистої безпеки у тренінговому центрі поліції Донеччини. Він разом із колегами опанував цей 48-годинний курс. Тренінги організовані експертами Програми розвитку ООН із відновлення та розбудови миру.
«На базі тренінгового центру ми проводимо заняття з фізичної, тактичної, вогневої підготовки, а тепер програму навчань поліцейських буде розширено. Інструктори ділитимуться своїми знаннями з надання домедичної допомоги, які вони отримали на тренінгу від експертів ПРООН. Такі курси практикують у всьому світі, і тепер правоохоронці Донеччини володіють навичками медичної допомоги постраждалим за міжнародними протоколами.», - розповідає Андрій Степаніщенко.
Зазвичай правоохоронці першими прибувають на місце події. Саме тому це навчання для поліції надзвичайно важливе. Зберегти життя постраждалого в критичній ситуації – головна мета поліції.
«За кожну хвилину, яку ми витрачаємо на порятунок людини, потерпілий втрачає десять відсотків можливості жити. Статистика свідчить, що допомога, надана протягом перших чотирьох хвилин, збільшує шанси потерпілих на порятунок, бо якщо упродовж 4-6 хвилин потерпілий не починає дихати, у нього починають відмирати клітини головного мозку», - ділиться знаннями правоохоронець.
Також працівники поліції вивчали курс «Основи підтримки життя». Поліцейські виконували алгоритм базової реанімації з використанням автоматичного зовнішнього дефібрилятора (безпечне та ефективне використання дефібрилятора, робота з різними сценаріями) на манекені одним і декількома рятувальниками.
« Головне при виявленні непритомної людини - допомогти їй до прибуття швидкої. На манекенах ми відпрацьовували різні ситуації, які можуть статися на місці події. Нам показали як користуватись зовнішнім автоматичним дефібрилятором, робити легеневу реанімацію, накладати лангети, надавати дитині першу медичну допомогу, як діяти при отруєнні, опіках, обмороженні та, навіть, приймати пологи», - зазначає інструктор
Після закінчення курсів 16 поліцейських отримали сертифікати. І тепер інструктори тренінгового центру будуть навчати поліцейських Донеччини наданню медичної допомоги за світовими стандартами.
Відділ комунікації поліції
Донецької області

© 2020 volyn-inform

Мої відео