Волинь Інформ

Стали відомі умови, через невиконання яких Україна не отримає 600 мільйонів євро від ЄС

Стали відомі умови, через невиконання яких Україна не отримає 600 мільйонів євро від ЄС
188925 ПЕРЕГЛЯДІВ

Забезпечення політичної незалежності НАБУ та САП – одні з головних умов надання фінансової допомоги ЄС Україні. Також ЄС вимагає дозволити споживачам газу вільно обирати постачальників, а також реформувати податкову міліцію.
23 липня Україна та ЄС підписали меморандум про виділення макрофінансової допомоги, і перший транш буде отримано одразу ж після ратифікації меморандуму Верховною Радою. А для отримання другої частини траншу необхідно виконати певні умови, які стали відомі загалу сьогодні.
Першою умовою, в контексті пандемії коронавірусу, стала вимога забезпечити незалежність ДП «Медичні закупівлі України», зокрема, дозволити її незалежну діяльність та забезпечити погодження її рішень урядом та МОЗ.
Щодо протидії корупції, ЄС вимагає провести судову реформу згідно з рекомендаціями Венеційської комісії та забезпечити незалежну діяльність НАБУ та САП, зокрема, провести прозорий конкурс на обрання нового очільника спеціалізованої прокуратури.
Також ЄС прагне, щоб Кабінет Міністрів України ліквідував Державну фіскальну службу разом із податковою поліцією, і запропонував Верховній Раді запровадити нову службу розслідувань економічних злочинів.
Європейський союз для надання другого траншу також вимагає, щоб український уряд скасував монополію постачальників газу та дозволив споживачам вільно обирати та змінювати їх без жодних обмежень.

Теги: Інформаційне агентство, новини України, новини України і світу,Європейський Союз, НАБУ
Автор: News Ukraine

© 2020 volyn-inform

Мої відео