Волинь Інформ

Майор ВСП під час одержання хабара затриманий військовою прокуратурою в Житомирі

Майор ВСП під час одержання хабара затриманий військовою прокуратурою в Житомирі
412107 ПЕРЕГЛЯДІВ

   28 квітня 2020 року в м. Житомир, в рамках контролю за вчиненням злочину, задокументовано факт одержання майором військової служби правопорядку неправомірної вигоди від громадянина України в розмірі 600 доларів США.

   За вказану суму офіцер ВСП, будучи на той момент тимчасово виконуючим обов’язки заступника начальника відділення запобігання злочинам та іншим правопорушенням Житомирського зонального відділу ВСП, пообіцяв громадянину «вирішити» його питання із правоохоронними органами. А саме - що працівники ВСП не здійснюватимуть щодо останнього розшукові заходи та не затримуватимуть його з метою приводу до органу досудового розслідування, оскільки вказаний громадянин перебуває у розшуку як військовослужбовець, що самовільно залишив військову частину. Також правоохоронець заявив, що за вказану суму він допоможе звільнити особу від кримінальної відповідальності.

   Під час одержання неправомірної вигоди майор ВСП був затриманий в порядку ст. 208 КПК України на місці вчинення злочину прокурорами військової прокуратури Житомирського гарнізону спільно зі слідчими ТУ ДБР у м. Хмельницькому за оперативного супроводження співробітників УСР в Житомирській області ДСР Нацполіції України. Грошові кошти у затриманого вилучено.

Санкція ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України передбачає хабарнику покарання у виді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років із конфіскацією майна.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Прес-служба військової прокуратури Центрального регіону України

Теги: Військова прокуратура,#Військова прокуратура Житомирського гарнізону Рихлюк Олексій,хабар,ВСП,неправомірна вигода

© 2020 volyn-inform

Мої відео