Волинь Інформ

За апеляційного реагування прокуратури винуватцю ДТП, в якій загинуло двоє осіб, призначено більш суворе покарання

За апеляційного реагування прокуратури винуватцю ДТП, в якій загинуло двоє осіб, призначено більш суворе покарання
26781 ПЕРЕГЛЯДІВ
Донецьким апеляційним судом підтримано позицію прокуратури Донецької області щодо скасування вироку суду першої інстанції та призначення більш суворого покарання водієві, за вини якого у ДТП загинуло двоє людей.
 
Судом встановлено, що у квітні 2017 року мешканець м. Українська, керуючи автомобілем «ВАЗ-21011» у стані алкогольного сп’яніння, порушив правила обгону та виїхав на зустрічну смугу, де допустив зіткнення з автомобілем «ВАЗ-21099».
 
В результаті ДТП двоє пасажирів автівок - 31-річний чоловік та 53-річна жінка загинули та ще двоє отримали тілесні ушкодження різного ступеня тяжкості.
 
Селідівський міський суд визнав чоловіка винним у скоєнні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 286 (порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами, якщо воно спричинило загибель кількох осіб) КК України, та засудив до 5 років позбавлення волі з позбавленням права керувати транспортними засобами строком на 3 роки.
 
Вважаючи вказане покарання занадто м’яким, прокуратура подала на вирок апеляційну скаргу. Апеляційний суд, об’єктивно оцінивши доводи прокурора, скасував рішення суду першої інстанції та призначив новий вирок 7 років за гратами з позбавленням права керувати транспортними засобами строком на 3 роки.

 

© 2020 volyn-inform

Мої відео