Волинь Інформ

Від програми “Власна справа” ветерани отримають гранти загалом на 178 млн грн

Від програми “Власна справа” ветерани отримають гранти загалом на 178 млн грн
303101 ПЕРЕГЛЯДІВ

Від старту ветеранського компоненту грантової програми “Власна справа” переможцями стали 407 ветеранів та членів родин учасників бойових дій, загалом вони отримають гранти на 178 млн грн. 

Про це повідомляє пресслужба Міністерства економіки України.

Заступниця Міністра економіки України Тетяна Бережна розповіла, що за результатами четвертої у 2024 році хвилі подачі заяв на гранти для ветеранів, було визначено переможців 39, які отримають від держави 19 млн грн на старт або розвиток свого бізнесу.

“39 ветеранів та других з їхнього подружжя визнані переможцями четвертої цього року хвилі ветеранського компоненту програми “Власна справа”. Держава інвестує в започаткування або масштабування їхнього бізнесу  через гранти 19 млн грн. Загалом вже 407 ветеранів та членів їхніх родин отримали позитивне рішення про надання гранту від старту цього напрямку програми на загальну суму 178 млн грн. 57% з отриманих грантів на власну справу - це гранти до 500 тис грн”, — сказала заступниця очільниці мінекономіки.

З 39 переможців четвертої цього року хвилі подачі заяв на гранти 16  учасників були учасниками бойових дій, 23 членів родин ветеранів. 1 переможець отримав грант розміром до 1 млн грн, 33 - до 500 тис грн, 5 - до 250 тис грн. 

Мінекономіки зазначає, що найбільше грантоотримувачів з Вінницької, Волинської та Львівської областей. Найпопулярніші сфери, в яких планують розвивати свій бізнес грантоотримувачі, - оптова і роздрібна торгівля, тимчасове розміщування й організація харчування, переробна промисловість. 

Відповідно до умов програми, учасники бойових дій або особи з інвалідністю внаслідок війни, а також другий з їх подружжя можуть отримати такі гранти:

  • до 250 тис грн, до 500 тис грн та до 1 млн грн  - для ветерана за умови створення одного, двох та чотирьох робочих місць відповідно;
  • до 250 тис грн та до 500 тис грн - для другого з подружжя ветерана за умови створення одного та двох робочих місць відповідно. 

Довідкова інформація: урядовий проєкт єРобота включає грантові програми, спрямовані на стимулювання підприємницької діяльності та створення робочих місць. Зокрема, це програми мікрогрантів на відкриття чи розвиток власного бізнесу, грантів на створення й розвиток переробних підприємств, закладки саду та виноградарства, тепличного господарства. 

Для отримання гранту від 500 тис грн до 1 млн грн ветеран має бути зареєстрований як ФОП не менше ніж 3 роки. Ба більше, такий грант надається за умови співфінансування з отримувачем у співвідношенні 70/30, тобто отримувач гранту має вкласти у свою справу 30% власних коштів, 70% коштів надасть держава у вигляді гранту. 

Заявки на отримання гранту подаються через портал Дія разом з бізнес-планом.

  • Нагадаємо, що раніше повідомлялось про 239 переможців грантової програми “Власна справа", які отримали гранти на майже 100 млн грн. Як заявляла заступниця Міністра економіки України Тетяна Бережна, за підсумками чергових хвиль подачі заяв на гранти для ветеранів було визначено ще 13  переможців, які отримали кошти від держави на старт або розвиток свого бізнесу на 6,7 млн грн.
  • Також Міністерство економіки повідомляло про те, що серед міжнародних партнерів на платформі Ukraine Business Compact (UBC), до якої вже долучились більше ніж 700 міжнародних компаній, 34% компаній вже інвестують в українську економіку під час війни. Мінекономіки та великий бізнес працюють над втіленням інвестиційних проєктів в перспективних секторах української економіки, а також обговорили можливості побудови міцних міжнародних партнерств на платформі Ukraine Business Compact (UBC). Після опитування представників міжнародного бізнесу, які приєднались до UBC, 34% респондентів заявили, що вже інвестують в українську економіку під час війни, а ще 39% – розглядають таку можливість.

© 2020 volyn-inform

Мої відео