Волинь Інформ

На Мюнхенській безпековій конференції обговорюють допомогу Україні

На Мюнхенській безпековій конференції обговорюють допомогу Україні
301083 ПЕРЕГЛЯДІВ

Як розповіла народна депутатка, заступниця Голови Комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики, членкиня постійної делегації у ПАРЄ Євгенія Кравчук, Україна залишається у фокусі Мюнхенської безпекової конференції. А на першому місці Конференції, звісно ж, питання безпеки та військової допомоги Україні.

Про це повідомляє пресслужба Апарату Верховної Ради України.

Під час конференції проходили відразу декілька дискусій, пов’язаних з Україною, оскільки цьому сприяв візит до Німеччини Президента України Володимира Зеленського, який взяв участь у цьому заході. Більшість учасників конференції вже розуміють, що безпека в Європі неможлива, поки російська федерація загрожує іншим державам.

«На першому місці Конференції, звісно ж, питання безпеки та військової допомоги Україні, але є окремі дискусії щодо відновлення, адже цього року в Берліні відбудеться наступна конференція з відновлення нашої країни. Також є дискусії, що стосуються безпеки Чорного моря, того, що фактично Україна сама забезпечила функціонування зернового коридору, а це прямо впливає на продуктову безпеку. Окрема панель стосувалася війни з ідентичністю, це те, що робить рф, щоб знищити нашу ідентичність, культуру, і цю сферу також важливо підтримувати», — сказала Євгенія Кравчук.

Крім того, вона згадала про підписання Президентом України Володимиром Зеленським та канцлером ФРН Олафом Шольцем договору про співпрацю у сфері безпеки.

«Німеччина стала другою державою, яка підписала двосторонні документи про «гарантії безпеки». У Німеччини потужний виробничий сектор, зокрема завод Rheinmetall AG уже планує свою роботу, спільні проєкти й будівництво заводу в Україні. Це важливо, адже ми не просто залежатимемо від виробництва десь, а розвиватимемо спільне виробництво, бо це і питання певних технологій, співпраці з країнами, які в топі світових лідерів серед виробництва зброї», — зазначила парламентарій.

На думку депутатки, вчасне отримання Україною зброї від партнерів прямо впливає на продовольчу безпеку світу.

«Від вчасності отримання нами зброї залежить те, як ми зможемо експортувати зерно, щоб в Африці чи в Азії люди не гинули від голоду. Нам потрібна далекобійна зброя та системи протиповітряної оборони, які захищають зокрема й портову інфраструктуру», — резюмувала Євгенія Кравчук.

  • Нагадаємо, що вона раніше запропонувала скоординувати політику в організації стратегічних комунікацій для пояснення іноземцям, що ж таке Україна, чим вона відрізняється від росії. Як висловилась Євгенія Кравчук, сьогодні Україна говорить сама про себе, спростовує ті фейки та дезінформацію, яку поширює російська пропаганда і безпосередньо президент російської федерації. І, крім того, інші держави теж реагують на ці інформаційні випади. Зокрема Міністерство закордонних справ Польщі спростувало брехливі заяви кремлівського диктатора володимира путіна щодо початку другої світової війни. Однак роботу щодо пропагування України та українського в усьому світі треба розширювати.
  • На думку депутатки, Україні необхідна скоординована політика, щоб російська пропаганда й перекручування історії не мали впливу на іноземців.
  • Також раніше Верховна Рада України повідомляла про початок роботи над прийнятим у першому читанні законопроєктом №10449 щодо військової служби, мобілізації та обліку. Наступного тижня міжфракційна робоча група проводитиме наради для пошуку компромісного варіанту документа, розглядатиме дискусійні норми. Як висловився народний депутат, голова парламентської фракції «Слуга Народу» Давив Арахамія, депутати «не згодні, щоб за рішенням ТЦК арештовували рахунки українців – чи всередині держави, чи за кордоном. 

© 2020 volyn-inform

Мої відео