Волинь Інформ

115 Окрема механізована бригада ЗСУ: українські військові – наші янголи-охоронці

115 Окрема механізована бригада ЗСУ: українські військові – наші янголи-охоронці
378633 ПЕРЕГЛЯДІВ
Повномасштабна війна росії проти України розпочалася наприкінці лютого 2022 року. І попри тимчасову перевагу живої сили та техніки у ворога він не здатний перемогти Україну. Пояснити це можна величезною моральною перевагою українців, як цивільних громадян, так і наших захисників, які воюють зараз у ЗСУ. Яскравий приклад сміливого та професійного українського воїна – кожен боєць 115 окремої механізованої бригади ЗСУ. Про них можна розповідати багато, адже всупереч щоденній небезпеці вони зберігають оптимізм і впевненість у нашу перемогу.
 

Чим відзначилася 115 бригада?

 
Значення 115 окремої механізованої бригади дуже важливе у ході цієї війни. Навесні її направили на схід України. Там військові бригади перебувають досить довго, поки необхідно утримувати зайняті позиції.  Окрім утримання окресленого командуванням району і позицій, їх важливим завданням є відбиття ударів ворога, прорив його оборони та, за можливості, захоплення важливих рубежів та об'єктів. Поставлені задачі воїни бригади виконували на відмінно, жодного разу не підвели своє керівництво, і готові робити це і надалі на тих ділянках фронту, які необхідно захищати на цей час.
Перебуваючи на передовій, бійці 115 бригади стикнулися з тим, що потрібно не лише виконувати безпосередньо свої військові обов’язки, але й будувати та укріплювати бліндажі та копати окопи. Тому добровольці, які вперше опинилися у польових умовах, були змушені опановувати нові «професії». Робити все це потрібно найчастіше під ворожими обстрілами й в оточенні противника. Тому всіх, хто воює у бригаді, однозначно можна назвати безстрашними героями.
 

Що допомагає бійцям 115-ї воювати?

 
Попри те, що воїни кожного дня перебувають у небезпеці, нерідко на власні очі бачать смерть, війна не зробила їх більш жорстокими або навпаки, боязливими. Вони ставляться до участі у бойових діях як до свого обов’язку, від якого не можна і не має бажання відмовитися.
Маючи достатнє забезпечення зброєю та амуніцією, військові не відчувають, що їх просто кинули на фронт як гарматне м'ясо, як узвичаєно в окупантів. Вони використовують новітні високоточні гвинтівки, якісні оптичні приціли, у боротьбі з ворогом їм допомагають тепловізори. А отримавши сучасні Джавеліни, бійці вивчилися вправно ними користуватися. Сучасна амуніція та екіпіровка суттєво допомагають залишатися живими та неушкодженими під час обстрілів ворогом. А високоякісні медикаменти та повноцінне харчування, за словами досвідчених військових, в армії значно краще, ніж було у 2014-2015 роках, коли багато хто з них тільки долучилися до ЗСУ. Що стосується 115 бригади, один з секретів її успіху – вдале поєднання молодих і натхненних добровольців та досвідчених вояків, які борються з російською навалою у складі добробатів чи ЗСУ вже давно.
Допомагає бійцям, звичайно, моральна підтримка громадян. Маючи такого жорстокого та безжалісного ворога, вони з радістю приймають та бережуть листи від земляків, які захоплюються силою і сміливістю захисників. Своєю чергою вони говорять: перемога обов’язково буде за нами. Адже росіяни не мають такої підтримки у своїй країні, а в нашій бачать лише ненависть, тому і рівень дезертирства у них значно вищий. Їхня армія деморалізована, тому навіть тимчасово великий технічний арсенал не зможе допомогти їм у війні. Лише незначна перевага у зброї та великий запас «гарматного м’яса» в росії не дозволяє українцям швидко подолати їх. Однак це, на думку військових 115 бригади, лише питання часу.



Теги: 115 окрема механізована бригада, 115 механізована бригада, 115 бригада, 115 окрема механізована бригада зсу, 115 механізована бригада зсу, 115 бригада зсу

© 2020 volyn-inform

Мої відео