Волинь Інформ

На Одещині одразу двох чоловіків змусять понести відповідальність за незаконне поводження зі зброєю

На Одещині одразу двох чоловіків змусять понести відповідальність за незаконне поводження зі зброєю
342315 ПЕРЕГЛЯДІВ

Зброя – це завжди небезпека. Один необережний рух і можна забрати здоров'я або й життя. Але, здається, про це інколи забувають, адже на Одещині затримали одразу двох чоловіків, що фактично несли загрозу іншим.

Небезпечних випадків було кілька. Але обидва вони були з використанням вогнепальної зброї,  яка не була зареєстрована та на яку не було ніяких дозвільних документів. І обидва рази зловмисники фактично здійснювали погрози з її використанням.

Так, один із випадків стався у Березівському районі. Там 31-річний житель одного з сіл вступив у конфлікт зі своїм же односельцем. Словесні образи грозилися перейти у бійку, потім же й взагалі він взяв мисливську незареєстровану рушницю та вистрілив у землю, поряд з ногами. На щастя, постраждалих немає. Цей зловмисник відповість за частиною 4 статті 296 (хуліганство з використанням вогнепальної зброї). Йому загрожує тепер від трьох до семи років за ґратами.

Інший випадок стався у селищі Сергіївка. Це Білгород-Дністровський район. І тут ситуація навіть серйозніша. У чоловіка був стартовий пістолет. Але на ньому помітні сліди перероблювання. Окрім цього, патрони, які використовувалися для нього було бойовими. Чоловік займався вимаганням, погрожуючи жителю селища. 7000 доларів США – такі були його вимоги. Інакше він грозився використати пістолет. Поліція затримала вимагача та ніхто не постраждав. Як повідомляє Головне управління Нацполіції Одещини, зловмисникові окрім відповідальності за хуліганство загрожує ще й покарання за частиною 1 статті 263 (незаконне зберігання зброї). Чоловіка тепер можуть позбавити волі на строк від трьох до семи років.

Поліція нагадує, що на володіння зброєю потрібні дозволи. Без них може чекати така сама доля, як і чоловіків, що фігурують у цих справах.

© 2020 volyn-inform

Мої відео