Волинь Інформ

За 8 місяців 2021 року на Волині опрацьовано 612 звернень громадян

За 8 місяців 2021 року на Волині опрацьовано 612 звернень громадян
309660 ПЕРЕГЛЯДІВ

З початку 2021 року до Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Львів) за територіальною юрисдикцією Волинської області надійшло більше 600 звернень, з них- 428 від фізичних осіб і 184- від юридичних. Зокрема, громадяни надіслали 276 заяв і 152 скарги.
Для порівняння, в 2020 році до міжрегіонального управління надійшло 314 звернень від громадян і 77- від юридичних осіб.
Інформуємо, що відповідно до ст. 5 Закону України «Про звернення громадян» у зверненні має бути зазначено прізвище, ім’я, по батькові, місце проживання громадянина, викладено суть порушеного питання, зауваження, пропозиції, заяви чи скарги, прохання чи вимоги. Письмове звернення повинно бути підписане заявником (заявниками) із зазначенням дати.
Згідно зі ст. 20 Закону України «Про звернення громадян» звернення розглядаються і вирішуються у термін не більше одного місяця від дня їх надходження, а ті, які не потребують додаткового вивчення, - невідкладно, але не пізніше п’ятнадцяти днів від дня їх отримання. Якщо в місячний термін вирішити питання неможливо, керівник відповідного органу, підприємства, установи, організації або його заступник встановлюють необхідний термін для його розгляду, про що повідомляється особі, яка подала звернення. При цьому загальний термін вирішення питань, порушених у зверненні, не може перевищувати сорока п`яти днів.

© 2020 volyn-inform

Мої відео