Волинь Інформ

СПІВПРАЦЯ НА ОПЕРАТИВНОМУ РІВНІ – ПОГЛИБЛЮЄТЬСЯ

СПІВПРАЦЯ НА ОПЕРАТИВНОМУ РІВНІ – ПОГЛИБЛЮЄТЬСЯ
25991 ПЕРЕГЛЯДІВ
- Плідне та ефективне співробітництво наших Командувань позитивно впливає на нарощування оперативних спроможностей та бойового потенціалу і, в кінцевому результаті, на зміцнення обороноздатності наших дружніх держав, - наголосив командувач об’єднаних сил ЗС України генерал-лейтенант Сергій Наєв під час телефонної розмови з командувачем Оперативного командування видів ЗС Республіки Польща генерал-лейтенантом Томашем Піотровські.
Разом із тим, генерал-лейтенант Сергій Наєв зазначив, що одним із важливих елементів нарощування оперативних спроможностей Командування є участь офіцерського складу у спільних з державами-членами НАТО заходах оперативної підготовки, а також залучення міжнародних військових радників та представників тренувальних місій країн-членів НАТО до цієї підготовки.
- Першим кроком на цьому шляху у 2022 році мав би стати обмін робочими групами з вивчення досвіду оперативного планування та управління операціями, - підкреслив генерал-лейтенант Томаш Піотровські. - Дуже корисним для офіцерів була б безпосередня участь у заходах оперативної підготовки. А, саме, штабних тренуваннях і командно-штабних навчаннях у якості офіцерів відповідних штабів.
За словами генерал-лейтенанта Сергія Наєва, у Збройних Силах України наразі розпочато процес планування заходів міжнародного співробітництва на 2022 рік. Тому, є можливість опрацювати ці питання та забезпечити включення у плани співробітництва на 2022 рік відповідні заходи.
Користуючись нагодою, генерал-лейтенант Сергій Наєв запросив свого польського колегу відвідати багатонаціональну фазу стратегічних командно-штабних навчань “Об’єднані зусилля - 2021”, яка буде проходити 28-30 вересня в Міжнародному центрі миротворчості та безпеки на Львівщині.
Разом переможемо!
Відділ зв'язків з громадськістю Командування об'єднаних сил ЗС України

© 2020 volyn-inform

Мої відео