Волинь Інформ

"Київстар" розпочав проведення лабораторних випробувань технології 5G

"Київстар" розпочав проведення лабораторних випробувань технології 5G
159094 ПЕРЕГЛЯДІВ

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах електронних комунікацій, радіочастотного спектра та надання послуг поштового зв'язку (НКЕК), видала дозвіл найбільшому українському оператору мобільного зв'язку "Київстар" на випробування технології 5G до середини травня 2024 року.

Звернення "Київстару" з цією метою було підтримане ще у листопаді 2023 року. Оператор має намір провести короткострокові випробування радіотехнології "Міжнародний рухомий (мобільний) зв'язок IMT-2020" із базовим стандартом 5G NR.

Згідно з інформацією від НКЕК, дозволено проведення тестування базових станцій радіотехнології 5G з урахуванням вимог щодо уникнення шкідливих перешкод, електромагнітних завад, а також ризику для здоров'я та безпеки людей і майна.

Крім того, "Київстар" оголосив про намір провести сертифікаційні випробування ядра основної пакетної мережі vEPC (virtual Evolved Packet Core) для використання в мережах 5G NSA (Non Stand Alone). Результати короткострокових випробувань підтвердили готовність мережі до майбутнього розгортання технології 5G з архітектурою NSA для пілотних чи комерційних застосувань.

Комісія зазначила, що 5G - це наступне покоління мобільного зв'язку, яке забезпечує вищу швидкість передачі даних, меншу затримку і більшу пропускну здатність, що відкриває нові можливості для різних галузей та індустрій.

 

© 2020 volyn-inform

Мої відео