Волинь Інформ

Екіпаж російського судна “Смарагд” та стрілянина корабля ВМС України

Екіпаж російського судна “Смарагд” та стрілянина корабля ВМС України
188361 ПЕРЕГЛЯДІВ

ВМС України вимагають від Шевченківського районного суду, аби той призначив арешт для трьох членів екіпажу “Смарагда”. Проте суд відмовив їм в цьому, через недоведення винності екіпажу судна. І тепер всій Україні цікаво, на підставі чого суд дозволяє стріляти по ВМС власної країни?

Рішення суду оприлюднили сьогодні. Проте всі шоковані тим, що побачили. Ще нещодавно вся Україна була шокована тим, що сталось з кораблем “Бердянськ”. Проте влада запевнила, що вони все розберуть та покарають винних. В наслідок слідства встановили, що екіпаж корабля “Смарагд” кілька разів вистрілив по тим, хто перебував на українському судні.

Прокуратура відправила запит до суду на арешт капітана-лейтенанта, старшого мічмана і старшого лейтенанта. Та суд відхилив цей запит через брак доказів. Тож тепер ВМС не знають, як реагувати на це. Бо термін дозволу на арешт вже скінчився, а власний суд їх не підтримав.

Також варто згадати і те, що це далеко вже не перший випадок агресивної поведінки кораблів РФ. 25 листопада 2018 року з самого ранку прикордонні кораблі РФ почали здійснювати агресивні дії супроти 3 кораблів ВМС України під час їх переходу з порту Одеси в порт Маріуполь Азовського моря. Один із прикордонних кораблів РФ здійснив таран рейдового буксира. Так, ця історія не набула широкої відомості, проте суд про це прекрасно знає.

Саме тому в ВМС виникає питання, то чому ж агресорові можна безкарно стріляти по наших кораблях. Невже ми просто пробачимо такі дії в свою адресу? Така байдужість точно не призведе ні до чого хорошого. Адже одна річ не нападати, а інша не захищатись. Так чому ми обрали друге? Ніхто не просить дозволити відкрити вогонь, моряки лише вимагають справедливості.

© 2020 volyn-inform

Мої відео