Волинь Інформ

Спрощення призначення субсидії для тих, хто не працює

Спрощення призначення субсидії для тих, хто не працює
166603 ПЕРЕГЛЯДІВ

Сьогодні Кабінет міністрів України прийняв рішення про спрощення нарахування субсидії. Її можуть отримувати тепер і ті, хто працює поза межами України. І не лише в тих країнах, з якими Україна вже має домовленість про соціальне забезпечення, а й з тими, які не мають таких угод. Також субсидія передбачена для тих, хто не має жодного прибутку. Це зробить населення більш захищеним та зменшить наслідки від ситуації з пандемією.

Міністерство соціальної політики засвідчило, що на сьогоднішньому засіданні Кабмін покращив закон про надання льгот на оплату комунальних послуг. Тепер субсидія передбачена для тих, хто офіційно працює за кордоном, чи перебуває в іншій країні, доглядаючи дитину до трьох років. Цей список доповнили ті, хто придбав домівку протягом 12 місяців перед тим, як звернутись до органів, які надають субсидію.

Окрім цього субсидію почнуть призначати й тим, то зараз не має доходів. Сюди ж будуть входити й ті, хто отримав власність у спадок та ті, які не мають доходів і відповідно до законодавства звільнені від сплати єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування.

Раніше усі рішення, які стосуються субсидії, приймала комісія. Потрібно було зібрати всі необхідні папери, передати їх комісії. І лише після того, як ви отримали згоду, можна було звертатись до відділу субсидії. Зараз цю частину процесу прибрали, тому ви зможете оформлювати документи набагато швидше, ніж це було раніше.

Влада сподівається, що це допоможе українцям у цей складний час. Адже пандемія вибила з нормального ритму всіх. Наразі цей документ вже підтверджено та скоро його передадуть в усі відділи, і він набуде не лише законних підстав, а й почне виконуватись у всіх регіонах.

© 2020 volyn-inform

Мої відео