Волинь Інформ

Домашнє насильство - НЕ особиста справа! В Миколаєві розповіли постраждалим захистити свої права

Домашнє насильство - НЕ особиста справа! В Миколаєві розповіли постраждалим захистити свої права
42694 ПЕРЕГЛЯДІВ

В світі існує чимало небезпечних стереотипів щодо домашнього насильства, один з них говорить, що якби людина справді страждала, то пішла б від кривдника. Але в реальному житті все не так просто, те що постраждалі не йдуть може бути зумовлене їхньою залежністю, в тому числі економічною та психологічною: вони можуть не мати житла, коштів, роботи тощо. Крім цього, постраждалі просто можуть не знати, до кого можна звернутися по допомогу, хоча в Україні є чимало установ та організацій, які опікуються долею постраждалих від домашнього насильства. Деякі з них презентували сьогодні під час Pitch- сесії «Домашнє насильство - НЕ особиста справа!».
Протягом онлайн-зустрічі представники Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Миколаївській області, Департаменту соціального захисту населення Миколаївської ОДА, управління превентивної діяльності Головного управління Національної поліції в Миколаївській області, Департаменту освіти і науки Миколаївської ОДА та ВБО «Ініціатива заради життя» говорили про запобігання та протидію домашньому насильству, захист прав постраждалих, а також презентували послуги, що надає їх організація чи установа постраждалим від домашнього насильства. Детально про це можна дізнатися переглянувши запис трансляції можна переглянути за посиланням https://bit.ly/3lMgZUA.
«Деякі кажуть, що домашнє насильство – це приватна справа і втручатися в стосунки такої родини не варто, мовляв, самі розберуться. Але факт шлюбу чи проживання під одним дахом не дозволяє застосовувати насильство і не скасовує відповідальності за це перед законом. Домашнє насильство – не особиста справа, домашнє насильство – це порушення прав людини. І допомогти у захисті цих прав є ключовим завданням держави і суспільства», - відзначила директорка Регіонального центру з надання БВПД у Миколаївській області Наталія Гнатуша.

© 2020 volyn-inform

Мої відео