Волинь Інформ

Тиждень боротьби з меланомою

Тиждень боротьби з меланомою
34262 ПЕРЕГЛЯДІВ

За даними Міністерства охорони здоров’я, за 10 років проведення масових обстежень в українців виявили більше тисячі випадків злоякісних родимок. Діагноз “рак шкіри” поставили понад трьом тисячам осіб.

На перший погляд родимка, насправді — рак. Медики наголошують, своєчасна діагностика — шанс вилікуватись. Аби привернути увагу до важливості цього питання, вже вкотре в обласному шкірвендиспансері влаштовують тижні безкоштовних обстежень.

“При своевременной диагностике достигаются положительные результаты. Но при несвоевременной диагностике процент смертности очень высок — до 80%. каждый год есть свои статистические данные — это 6-8 человек на 10 тысяч населения», - говорить Всеволод Скоріна, заступник головного лікаря Обласного шкірно-венерологічного диспансеру.

А ще дерматологи обласного шкірвендиспансеру наголошують, пройти обстеження щодо виявлення раку шкіри можна не тільки під час тижню боротьби з меланомою, а й в будь-який інший день. І не тільки у них, а й в будь-якій дільничній поліклініці.

© 2020 volyn-inform

Мої відео