Волинь Інформ

8 ідей для рухливих ігор вдома

8 ідей для рухливих ігор вдома
261704 ПЕРЕГЛЯДІВ

Самими мультиками карантин не пережити, дитині потрібно багато рухатися — бігати, стрибати, грати з м'ячем. Щоб направити невгамовну дитячу енергію в мирне русло, запропонуйте їм пограти у щось із підбірки, яку підготували ведучі «Більше двох».

Регулярна фізична активність зміцнює функціональні можливості серцево-судинної системи, розвиває м'язи та кістки дитини, покращує психологічне самопочуття. За відсутності достатньої фізактивності дитина не має можливості кудись направити свою енергію. Унаслідок цього малюк стає неспокійним і непосидючим, йому складніше концентруватися.

Для дітей дошкільного віку фізична активність особливо важлива, оскільки вона розвиває дрібну і грубу моторику, а робити це в іграх ще й весело!

Мішень

Мішенню для гри може бути що завгодно: пластиковий п'ятилітровий бутель зі зрізаним верхом, корзинка або дитяче відерце. Далі з паперу чи фольги зробіть м'ячики, а дитина нехай пробує потрапляти в мішень. Це тренує окомір, влучність та силу кидка.

Ускладніть умови: нехай цілиться по черзі лівою і правою руками. Можна влаштувати сімейні змагання: хто закине більше кульок у мішень за певний час або одночасно після команди «Почали!» (кожний — свого кольору або в різні відерця).

Лабіринт

У коридорі з паперової або атласної стрічки можна спорудити лабіринт і запропонувати своєму малюкові пройти через нього, намагаючись не торкатися стрічки. Дитина має проявити кмітливість, спритність і гнучкість. Стрічки до стіни можна прикріпити скотчем (будівельний — не лишить слідів на стінах). Лабіринт можна зробити на підлозі — горизонтальний, а можна протягнути стрічки по вертикалі під кутом.

Іграшка-свинка

Підходить для дітей від трьох років. Потрібно під ритмічну музику просто перекидати один одному якусь кумедну м'яку плюшеву іграшку. Як тільки музика зупиняється, гравець з іграшкою в руках має виконати завдання: розповісти віршик, заспівати пісеньку або прокукурікати.

Класики

Підійде мешканцям власних будинків, мешканцям першого поверху або людям із дуже терплячими сусідами знизу. Виріжте з кольорового паперу цифри, зафіксуйте їх скотчем на підлозі й запропонуйте пострибати. Можна грати за класичними правилами або просто стрибати на одній нозі, потім на іншій, на двох.

Струмочок

На підлозі з двох скакалок або мотузок зробіть струмочок шириною півтора-два метри. Посередині розкладіть паперові кола: сірі — камінці та зелені — острівці. Дитині потрібно перебратися з одного бережка на інший, наступаючи на острівці й перестрибуючи камінці. Якщо оступився, треба взяти паузу, щоб «висушити» ніжки на березі.

Домашній боулінг

Спорудити гру, в яку можна грати хоч поодинці, хоч всією сім'єю, просто: візьміть м'яч і 10 пластикових пляшок. Імпровізовані кеглі можна зробити яскравими, наповнивши фантиками або кольоровим папером. Правила прості: м'яч потрібно направити на виставлені кеглі — чим точніший кидок, тим більше «кеглів» впаде. Для більшої зацікавленості дитини переможцю можна вручати приз або саморобну медаль, а поточні результати записувати на великому аркуші паперу.

Біг із квасолею

Діти люблять побігати по дому, але щоразу ризикують впасти, забитися або зачепити щось із меблів. Тому запропонуйте їм порухатися, але з маленьким обмеженням: на голові у них буде лежати носочок із квасолею чи горохом. Таким чином, дитина хоча б якийсь час буде рухатися повільніше, а ще навчиться тримати рівновагу і поставу.

Біг із повітряними кулями

Кожному учаснику забігу дається повітряна кулька, яку потрібно переправити в інший кінець кімнати (або довгого стола), не торкаючись її руками. На кульку можна дути, підштовхувати ногами (або ліктями, якщо «забіг» проходить на столі), підборіддям, носом. Для старших дітей гру потрібно ускладнити, розташувавши на шляху проходження гравців перешкоди — наприклад, перешкоду або щось схоже на тунель.

Щоб карантин та цілодобове перебування з рідними проходили легше, подивіться випуск Більше двох про те, як не пересваритися на карантині.

© 2020 volyn-inform

Мої відео