Волинь Інформ

У Дніпрі обговорять відкритість влади в регіоні

У Дніпрі обговорять відкритість влади в регіоні
61896 ПЕРЕГЛЯДІВ

Зокрема, активісти хочуть, аби голосування, які проходять на постійних комісіях місцевих рад, були публічними та прозорими. Ініціатором публічної консультації "Відкритість влади в регіоні" виступило ГО “Спільнота активної молоді”.

На заході щодо прозорості органів місцевого самоврядування Дніпропетровської області буде презентований та обговорений шаблон проєкту-рішення щодо поіменного голосування і оприлюднення його у протоколах постійних комісій місцевих рад області. Чому виникла ця ідея? На жаль, у роботі місцевих рад є приклади, коли депутати показують розбіжність у голосуваннях за рішення на сесіях ради та голосуваннях щодо тих самих питань на засіданнях постійних комісій. Тому публічними мають бути не тільки засідання місцевої ради, а й засідання постійних комісій рад, які відбуваються перед сесіями.

Представники депутатського корпусу та виконавчих комітетів, громадські активісти та журналісти зможуть обговорити не тільки презентований проєкт, а й альтернативні варіанти щодо підвищення прозорості органів місцевого самоврядування.

Захід відбудеться 8 листопада, о 14.00, в приміщенні Січеславська просвіта, за адресою: вул. Володимира Мономаха, 17А.

 

© 2020 volyn-inform

Мої відео