Волинь Інформ

AR BORSHCHIVKA by Olena Dats’

AR BORSHCHIVKA by Olena Dats’
375142 ПЕРЕГЛЯДІВ

Традиція колядувати разом для мене дуже трепетна і водночас життєстверджуюча. Це - дуже потужна сила, яка допомагає нам створювати благодатне майбутнє. Адже кожна колядка це - багаторазове зичення добра, щастя Господарю, Господині , Родині і звичайно ж нашій Ненці Україні . 

Також, ця зустріч на перетині спільнот стала відповіддю на мої приватні запитання та запитання від друзів :“Оленко, а як же ж ти без колекцій, без подорожей та презентацій?, Як бізнес?, ітп.”

Хочу відповісти, що саме Завдяки !обставинам, які склались , можливо це - не скромно , але мені вдається започатковувати нові тренди в моді . Адже показ колеції це - лише засіб, а форм виразити і донести свою думку є безліч. Я завжи мріяла, щоб мої речі розповідали історії. І ось тепер ця мрія стала реальністю завдяки новим віртуальним технологіям. Зараз я працюю над трьома проектами, про які розповім нижче. Вони до того ж надзвичайно полегшили логістичну та економічну складову моїх подорожей. 

В гостинному готелі Mola Mola Apartments я представила свій проект AR Borshchivka 

Мені здалось , що крім життя та здоров‘я під час війни ще важливо зберегти пам‘ять про нашу історію, культуру та традиції. 

Ось опис та інструкція:

Українська сорочка, українська символіка, українські орнаменти завжди буди наповнені більшим змістом. Таким , якого не побачиш на поверхні , але який сягає неймовірних сакральних глибин. Ця сорочка є скринею , яку потрібно відкрити, щоб побачити її таємниці. Скринею , яка зберігає сімейні традиції та скарби, яка поєднує минуле та майбутнє. Ця сорочка є уособленням неосяжного всесвіту, що поєднує віртуальне та реальне. 

Сорочка створена з використанням технології Augmented Reality студією FFFACEME для бренду Olena Dats’. Перейшовши за лінком на сорочці ви також станете власником віртуальної борщівської вишиванки 1920р. з колекції родини дизайнера.

Ось ще трішки історії про інші проекти:

Найособливішим сезоном я вважаю для себе жовтень 2008p. Це - рік заснування бренду Olena Dats' та Olena Dats' Gallery. 

Завдяки рекомендації Ukrainian Fashion Week я вперше представила свою колекцію Літо 2008 на шоурумі під час Paris Fashion Week. Мене завжди цікавили нові технології у створенні одягу та тканин. Для цієї колекції я обрала крихітний елемент Української вишивки, з якого народилась нова велика сучасна колекція. У 2008 р. ми використали його для створення дизайну друку на тканині і з того часу цей елемент є своєрідним оберегом. У наступних колекціях він став елементом бірки , яка є присутня на кожній вшивній бірочці наших речей. Своєрідний Ангел Охоронець для наших клієнток.

З 2008 р цей елемент пережив своєрідну еволюцію і мав успішний шлях! 

І вже у 2021 р ми надрукували його об'ємним на 3D принтері. Колекція була представлена в Українському павільйоні в рамках на EXPO Dubai 2022 . У 2022 році ми пішли далі і цей елемент тепер - віртуальний. 

Кожен може приміряти синьо жовту сукню на сайті Dressex.com . Також цей віртуальний оберіг був представлений у травні 2022 року під час Канського кінофестивалю у подарунковому шоурумі DPA Cannes в готелі JW Marriott.

Третій проект , як і Третій празник – сюрприз.

Хочу подякувати за створене свято Данилові Кушнір, Тетяні Белз, Тетяні Котельник і всім всім дузям . 

Запальному Арт-вертепу АвантюрА 

Проєкту «Алхімія Різдва» колядки у електронному звучанні від Марії Онещак співачці  та актрисі театру імені Л.Курбаса та музиканту і саунд -продюсеру проєкту Олесю Ковал.

Родині красуні Олі Гризлюк за казкову декорацію Різдвяних зірок. 

Це - вона у відео 

Lviv Candles Manufactory за магію.

Фотографу Степану Лутчин.

Olena Dats’Olena Dats’Olena Dats’Olena Dats’Olena Dats’Olena Dats’Olena Dats’Olena Dats’Olena Dats’Olena Dats’Olena Dats’Olena Dats’Olena Dats’Olena Dats’Olena Dats’Olena Dats’Olena Dats’Olena Dats’Olena Dats’Olena Dats’Olena Dats’

© 2020 volyn-inform

Мої відео