Волинь Інформ

Зрадник чи жертва?

Зрадник чи жертва?
385576 ПЕРЕГЛЯДІВ

Люди, яким пощастило виїхати на підконтрольну територію після тривалої окупації розповідають жахливі речі до яких вдавалися російські військові аби змусити населення до співпраці та про неочікуваних колаборантів. 

Звісно, ті, хто свідомо став на бік ворога мають бути покарані згідно з законом. Проте, чи можна вважати зрадником ту людину, яка зашкодила правоохоронюваним інтересам мимоволі, у наслідок фізичного чи психологічного примусу?  

  • Фізичний примус - це застосування до особи фізичного насильства такого, як: зв’язування, позбавлення волі, заподіяння тілесних ушкоджень, які призвели до втрати свідомості, мордування, катування тощо, з метою примусити її вчинити певні протиправні дії або не вчиняти певні дій

  • Психічний примус - здійснюється шляхом впливу на психіку особи, наприклад, через тиск на свідомість через застосування або погрозу застосування насильства щодо неї, її рідних, близьких, чи погрозу знищення майна тощо.

Наша конституція ґрунтується на гуманістичному принципі, що доводить стаття 40 Кримінального Кодексу України, згідно з якою людина звільняється від відповідальності за правопорушення вчинене внаслідок фізичного чи психологічного примусу.

 

Постраждала від насильства людина, яка вимушено порушила закон немає нести відповідальність за порушення закону, її понесе мучитель.

© 2020 volyn-inform

Мої відео