Волинь Інформ

Житомир приєднався до Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства»

Житомир приєднався до Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства»
387217 ПЕРЕГЛЯДІВ

У місті Житомир активісти розгорнули діяльність на підтримку Всеукраїнської кампанії «16 днів проти насильства», яка ставить перед собою завдання привернути увагу населення до розв’язання проблем, пов’язаних із насиллям у родинах, захистом прав жінок і протидією торгівлі людьми.

Така акція проводиться кожного року у період з 25 листопада і до 10 грудня. У межах цієї кампанії відзначається сім важливих дат, серед яких Міжнародний день боротьби з насильством щодо жінок, Міжнародний день людей з обмеженими фізичними можливостями, Міжнародний день прав людини тощо.

Представники влади й активісти Житомира долучилися до цьогорічної акції. В обласній державній адміністрації була проведена пресконференція, на якій оголосили цифру звернень при випадках домашнього насилля за рік, що минає, та їх причини.

Загальна кількість скарг склала 6553, з яких 5038 – від жінок, 1513 – від чоловіків та 2 – від дітлахів. Найпоширенішими причинами конфліктів стали незадовільні умови життя, низький дохід членів сім’ї, соціальний статус, алкоголізм, проблеми в інтимних стосунках та зради.

Наступного року у Житомирі буде збільшено кількість мобільних бригад для протидії проявам насильства, а також відкриють центри допомоги тим, хто стали його жертвами.

Після закінчення конференції під стінами обласної адміністрації відбувся флешмоб з помаранчевими парасольками, адже саме цей колір є символом майбутнього без насильства щодо жінок.

Пам’ятайте, що мовчати про випадки насилля в родині не можна. Якщо ви стали свідком або жертвою домашнього насилля, ви можете звернутися за номерами:

- 102 – поліція України;

- 103 – медична допомога;

- 15-47 – «гаряча» лінія для жертв насилля в родині;

- 116-123 – національна «гаряча лінія» з попередження домашнього насильства;

- 116-111 – національна «гаряча» лінія для дітей.

© 2020 volyn-inform

Мої відео