Волинь Інформ

День міста в умовах карантину: як це відбувалось в Одесі?

День міста в умовах карантину: як це відбувалось в Одесі?
19643 ПЕРЕГЛЯДІВ

2 вересня одесити святкували день міста. Незважаючи на встановлені владою обмеження у зв’язку з Covid-19, тисячі людей все-таки зібралися на Потьомкінських сходах подивитися гала-концерт.
Урочиста частина розпочалась о 12:00: підняли прапор Одеси біля мерії, поклали квіти до підніжжя пам’ятника Йосифа Дерибаса. Також була розіграна театралізована вистава, у якій розповідається про становлення міста.
Окрім, місцевих жителів, були присутні почесні делегати з 28 країн. Перед ними з промовою виступив і міський голова Геннадій Труханов. Він зазначив, що Одеса-це маленька модель світу, а тому немає такої нації, яка б не мала відношення до міста. Привітав усіх з ювілеєм та побажав миру, благополуччя і добра.
Після нині діючого виступив і ексмер Валентин Симоненко, який очолював посаду до 1992 року. Він подякував за звання Почесного громадянина міста та зауважив, що варто любити Одесу, а не себе в Одесі.
У день свята Одесу освітили нові зірки. Меморіальні знаки на Аллеї зірок, вулиця Ланжеронівська, відкрили Іссаку Дунаєвському, Івану Купріну, Павлу Вірському та Івану Буніну.
Завершилось святкування 226-річчя феєрверком.

Теги: Одеса, Карантин, Коронавірус,свято

© 2020 volyn-inform

Мої відео