Волинь Інформ

12,5 тисяч родин утворилося на Полтавщині, Сумщині та Чернігівщині у 2020 році

12,5 тисяч родин утворилося на Полтавщині, Сумщині та Чернігівщині у 2020 році
188081 ПЕРЕГЛЯДІВ

Весільний марш для двох, нечисленні гуляння та інші карантині обмеження не стали на заваді закоханим, які вирішили у 2020 році офіційно зареєструвати стосунки. На Полтавщині, Сумщині та Чернігівщині торік органи державної реєстрації актів цивільного стану поєднали понад 12,5 тисяч пар.

За словами начальника Північно-Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Суми) Ірини СВИСТУН, відповідаючи викликам сьогодення та дотримуючись всіх карантинних обмежень, фахівці юстиції минулого року продовжували надавати громадянам послуги з реєстрації шлюбу. У середньому по трьох областях на кожен день приходило по 34 весілля.

Зокрема, на Полтавщині протягом 2020 року до установ державної реєстрації актів цивільного стану звернулося 5,3 тисячі закоханих пар. У Сумській області утворилося 3,5 тисячі нових родин, а на Чернігівщині весільний марш пролунав для 3,6 тисячі пар.

Разом з тим, не аби якою популярністю користувалася сучасна послуга Міністерства юстиції «Шлюб за добу». Зменшити час на очікування та у скорочений термін провести церемонію одруження у Полтавській області вирішили 515 пар, на Сумщині – 475 та 617 – по Чернігівському регіону.

© 2020 volyn-inform

Мої відео