Волинь Інформ

11-річна каратистка Дарина Остріщенко встановила український рекорд планки

11-річна каратистка Дарина Остріщенко встановила український рекорд планки
7261 ПЕРЕГЛЯДІВ

Навіть за умов карантину українські каратисти вражають своїми досягненнями. Так, 11-річна Дарина Остріщенко з київського клубу "Сен-Бін" 28 липня встановила рекорд планки на ліктях, який було занесено до української Книги рекордів, повідомляє karate.ua

До неї в українській Книзі рекордів серед дітей планку на ліктях ніхто не реєстрував. Тому, щоби рекорд зафіксували, у планці потрібно було простояти щонайменше півгодини. Але, за словами Дарини, вона може вдвічі більше.

11-річна спорстменка замахнулася на рекорд і тим самим кинула виклик хлопцям.

Світовий рекордсмен, каже Дарина, простояв у планці годину та дві секунди, однак, виконував він цю вправу "жахливо": "І ноги неправильно стоять. Якби я там жила, мені б швидко зарахували, бо так я дві години могла б стояти".

Та спершу дівчинка вирішила взятися за українский рекорд, до встановлення якого готувалася впродовж двох місяців, щовечора тренуючи планку. Найкращий її час - година та дві хвилини. Під час встановлення рекорду вона налаштувалася простояти не менше. На додаток, саме до цього дня їй виповнилося 11 років.

Тренерка Дарини Анастасія Білюк розповідає - до рекорду підштовхнув карантин. Коли займатися довелося дистанційно, вона вигадала для учнів щоденник досягнень. Серед вправ, які доводилось робити, щоб не втратити тонусу, була й планка.

"Після першого тижня я зрозуміла, що вона витягує групу, тому що всі по 2-3 хвилини постояли на свій рекорд і все, а вона стоїть і стоїть", - каже Анастасія.

У планці дівчинка протрималася 50 хвилин та три секунди - через спеку та задуху повторити особисте досягнення Дарині не вдалося, тому рекордсменка залишилася дещо незадоволеною та збирається встановити новий рекорд.

Тепер побити рекорд Дарини вже готуються одразу кілька хлопців, яким вона кинула виклик. Але сама дівчинка на конкурентів в Україні вже не зважає, бо попереду в неї світовий рекорд.

Вітаємо юну рекордсменку, її тренерів і батьків, вітаємо всю родину "Сен-Біна" та українського карате з чудовим рекордом!

Далі ще буде))

Теги: Інформаційне агентство, новини України, новини України і світу,карате,спорт,рекорд
Автор: News Ukraine

© 2020 volyn-inform

Мої відео