Волинь Інформ

Аналіз Джолеона Лескотта: Чому Джон Стоунс все ж може врятувати свою кар'єру?

Аналіз Джолеона Лескотта: Чому Джон Стоунс все ж може врятувати свою кар'єру?
75863 ПЕРЕГЛЯДІВ

Кар'єра Джона Стоунса знаходиться на роздоріжжі, але усі радять йому залишитися в «Манчестер Сіті» і боротися за місце под сонцем.

Це величезний сезон для нього, особливо в зв'язку з чемпіонатом Європи наступного літа, але я думаю, що в наступні кілька місяців він може відродити свою кар'єру на Etihad Stadium і розквітнути з Сіті. Якщо він це зробить, Англія подбає про себе сама. Звичайно, є над чим попрацювати - Стоунс більше не є першим вибором для клубу і брав участь тільки в чотирьох з останніх шести команд Гарета Саутгейта, але йому все ще тільки 26, і я твердо впевнений, що центральні половини отримують краще з віком. Я знаю, що зробив.

Мені було 27 років, коли я зробив те ж саме, що і Стоунз, і покинув «Евертон», перевівши великі гроші в «Сіті». Вірджілом ван Дейку було 26 років, коли він перейшов до «Ліверпуля» з Саутгемптона. Є причина, по якій досвід має значення. Ви просто досягли віку, коли під час ігор щось відбувається, ви знаєте, що вже були тут раніше. Мова йде не тільки про те, щоб вчитися на своїх минулих помилках, можливо, ви навіть знаєте, де стояти через те, що сталося в минулий раз.

Дивлячись на останні пару років, можна сказати, що травми стримують Стоунз, і він страждає від втрати форми і, можливо, впевненості. В сумі це призвело до того, що він опустив ієрархію в Сіті. Але я просто дивлюся на гравців, з якими він бореться за місце в команді Пепа Гвардіоли, і думаю, що його ситуація може змінитися дуже швидко. Його якість і те, що він приносить команді, коли він на висоті, не викликає сумнівів.

Так, Стоунз допустив кілька гучних помилок, але у нього також були тривалі періоди, коли він був послідовним у «Сіті». Для Гвардіоли не було б ризику зіграти з ним в їх першій грі в сезоні проти «Вовків», і, як тільки він потрапить в команду, він зможе там залишитися. Якщо в понеділок виберуть Стоунса, його не буде поруч з Еймеріком Ляпортом, тому що француз не в повній формі після позитивного тесту на коронавірус. Це був би ідеальний сценарій для повернення Стоунса. Я думаю, що довгий час ці двоє прагнули сформувати міцне і постійне партнерство, і це може бути навіть зараз, коли до них приєднався Натан Ейк.

Хоча здається, що Лапорт закріпив за собою статус центрального півзахисника номер один, і всі інші це знають, це повинно допомогти Стоунсу грати, а не перешкоджати його шансам. Коли в минулому сезоні Лапорт вилетів через довготривалі травми, здавалося, що хто б не грав, він брав участь в свого роду змаганні за те, щоб бути основним центральним півзахисником Сіті, щоб один з них зберіг своє місце. Це не спрацювало, тому що на цих двох позиціях не має значення, хто є кращим людиною. Набагато важливіше разом бути частиною ефективного підрозділу.

З якоїсь причини Гвардіола, здавалося, вважав за краще інші комбінації, включаючи Фернандіньо, Ніколас Отаменді і Еріка Гарсіа, чого-небудь, пов'язаного зі Стоунз. Все по-іншому, тепер Емерік Ляпорт знову в кадрі.

Так що ситуація у Стоунз не так безрадісне, як здається. Навіть якщо «Сіті» отримає Каліду Кулібалі з Наполі, двері для нього не закриється. Ви б не відмовилися від Кулібалі, але ми не знаємо, як він впишеться в Прем'єр-лігу, стиль гри «Сіті» або поруч з Лапорта. Зі Стоунсом в формі все це вже працює.

© 2020 volyn-inform

Мої відео