Волинь Інформ

Українки зіграли у першому колі US OPEN

Українки зіграли у першому колі US OPEN
118730 ПЕРЕГЛЯДІВ

6:1, 7:5. пУкраїни та п’ята у світовому рейтингу WTA Еліна Світоліна обіграла американку Вітні Осігве у першому колі основної сітки тенісного турніру US Open. Рідні трибуни не допомогли сімнадцятирічній Осігве.

У першому сеті Світоліна практично не помилялася, впевнено виграючи стартові гейми. Цікаво, що швидкість подачі українки часто досягала близько ста вісімдесяти кілометрів на годину. Втім трохи оговтавшись, Вітні Осігве розпочала вдало діяти на задній лінії та навіть спробувала агресивно тиснути на Світоліну. Це допомогло американці взяти додаткові очки та навіть першій зробити брейкпоінт у п’ятому геймі.

Проте клас української спортсменки все ж виявився набагато вищим, що дозволило Світоліній довести поєдинок до логічної перемоги над сто дев’ятою ракеткою світу Осігве.

У другому колі відкритого чемпіонату США наша тенісистка зустрінеться із ще однією господаркою турніру Вінус Вільямс.

Українка Даяна Ястремська також перемогла на цьому ж турнірі. Тридцять друга у рейтингу WTA у напруженому матчі здолала Моніку Нікулеску з Румунії. Сто п’ята у світі Нікулеску виявилася непростою перешкодою для представниці України.

Румунка впродовж матчу демонструвала грамотну гру з постійними змінами ритму та технічних елементів. У свою чергу Ястремська виконувала більш потужні подачі. На відміну від Світоліної їй знадобилося аж три сети для загальної перемоги. Українка виграла перший і третій сети, з великим рахунком віддавши другий відрізок гри. Втім у підсумку 6:4, 1:6, 6:2 і Даяна Ястремська виходить до другого кола цьогорічного US Open.

У наступному колі наша тенісистка зустрінеться з сімдесят першою ракеткою світового рейтингу Ребекою Петерсон зі Швеції.

А от Леся Цуренко знялася з участі у відкритій першості Сполучених Штатів Америки. Причиною стала травма. Третя ракетка України не вийшла на корт першого кола турніру через пошкодження правого ліктя. Ця новина виявилася приємною для китаянки Ван Сіюй, котра зайняла місце нашою тенісистки у нинішньому розіграші.

На жаль, неучасть в US Open відкидає тридцятирічну Лесю Цуренко за межі рейтингу кращих шістдесяти тенісисток планети.

Читайте також: Леся Цуренко пробилася до однієї восьмої фіналу тенісного турніру у Вашингтоні

© 2020 volyn-inform

Мої відео