Волинь Інформ

Волейболістки СК “Прометей” зазнали першої поразки в сезоні

Волейболістки СК “Прометей” зазнали першої поразки в сезоні
118510 ПЕРЕГЛЯДІВ

Поразка та складний реванш. Волейболістки СК “Прометей” провели черговий виїзний спарений тур у чемпіонаті жіночої Суперліги України. Протистояв кам’янчанкам волейбольний клуб “Полісся-ЖДУ” з Житомира. У першому матчі команда Андрія Романовича поступилася суперницям із рахунком 3:1. Однак у наступній грі сильнішим виявився вже “Прометей” - 2:3.

Після прикрої поразки на міжнародній арені від німецького “Дрезднера” в 1/16 фіналу “Challenge Cup” “Прометей” здебільшого концентрується на іграх у чемпіонаті. Першим випробуванням після вильоту з єврокубку стала команда з Житомира.

"Це тур для нас дуже важливий у психологічному аспекті. Для того, щоб підійти до наступних матчів на першому місці в турнірній таблиці. Утриматися і залишитися там. Тому напередодні гри з “Поліссям” ми надзвичайно заряджені”, - пояснює помічниця головного тренера СК “Прометей” Марія Александрова.

Результат першої гри з “Поліссям” виявився справжнім шоком для клубу з Кам’янського. Гравчині Андрія Романовича поступилися в дебютному сеті - 25:17. Господарки паркету захопили ініціативу з перших хвилин стартової партії. 

Рахунок другого відрізку матчу - 19:25. Господарки зустрічі, відчувши в собі сили, боролися за кожне очко, завдаючи постійної небезпеки “Прометею”. Вже у третій партії команді з Житомира за рахунок вдалих атак та успішній грі під сіткою, вдалося зробити рахунок 27:25 у сеті та 2:1 у матчі на свою користь. Четверта, і як виявилося, фінальна партія у поєдинку розпочалася з агресивних атак кам’янчанок. Втім, їхнім суперницям вдалося вирівняти гру, у підсумку вирвавши сет 25:19 і тріумфувати у матчі. 

Наступного дня на вболівальників чекали аж 5 зіграних партій. Матч тривав майже 2 години. “Прометей” вигравав перший та другий сет, здавалося, і третя частина поєдинку залишиться за командою Романовича, проте сталося інакше. Волейболістки з Житомира, яким вже нічого було втрачати, грали розкуто, раз від разу вибухаючи потужними атаками. 25:13 та 29:27 — результати третього та четвертого сетів. Психологічна перевага на боці гравчинь саме Казьмерчука. Вони за крок до другої сенсації — подвійної перемоги над грізним “Прометеєм”. Команди йшли нога в ногу до самого завершення. У підсумку з рахунком 14:16 сильнішими виявилися все ж таки гості. Невпевнена гра лідерів чемпіонату опускає “Прометей” на другу сходинку турнірної таблиці чемпіонату.

 

© 2020 volyn-inform

Мої відео