Волинь Інформ

Наступного тижня пообіцяли зняти санкції з Арбузова та Табачника!

Наступного тижня пообіцяли зняти санкції з Арбузова та Табачника!
20280 ПЕРЕГЛЯДІВ

У 2014 році, після того, як відбулась “Революція гідності”, в ЄС наклали санкції на чиновників, які підтримували режим Януковича та звинувачувались разом з ним у розкраданні державного бюджету. Зараз в цьому листі залишилось всього лише 8 осіб, проте за останніми даними від послів Європейського Союзу, наступного тижня цей список стане ще коротшим.

Влада повідомляє, що наступного тижня посли ЄС в Україні знімуть санкції проти чиновників режиму Віктора Януковича – колишнього виконувача обов'язки прем'єр-міністра України Сергія Арбузова та ексміністра освіти Дмитра Табачника. На сьогодні в списку все ще залишається 8 осіб, серед яких сам колишній президент, Віктор Янукович, його син, Олександр, та ще 4 особи, окрім зазначених вище.

Проте раніше в Європейському союзі також підіймали питання стосовно повної ліквідації санкцій, проти всіх, хто був причетним до цієї справи. Але стосовно цього питання поки не винесли жодних рішень. Тому вирішили призводити цей план до дії поступово. Що ж стосується самого Януковича, то поки це питання на порядок денний не виносилося.

Також сьогодні повідомили про те, що до України прибув глава МЗС Литви. Він планує обговорити з Україною питання стосовно Донбасу. А також вшанувати пам’ять всіх тих, хто загинув в результаті російської агресії. Кулеба зазначив, що він радий привітати Габріелюса Ландсбергіса, який вперше завітав до України. Кулеба підкреслив також те, що Литва є важливим стратегічним партнером для нашої держави. Тож те, що міністр закордонних справ прилетів до нас з робочим візитом, вкотре доводить, що ми маємо досить тісні товариські відносини із Литвою. За словами самого міністра, він планує провести в України 23-24 лютого із робочим візитом. Тож Україна продовжує налагоджувати відносини зі всіма своїми стратегічними партнерами.

© 2020 volyn-inform

Мої відео