Волинь Інформ

ОВК сформовані та працювати не можуть

ОВК сформовані та працювати не можуть
202710 ПЕРЕГЛЯДІВ

4 червня спливає останній день офіційної реєстрації окружних виборчих комісій, як юридичної особи. На Дніпропетровщині ОВК утворені, але повноцінно не можуть виконувати свою роботу. А це - створення та матеріально технічне забезпечення дільничих виборчих комісій у окрузі.

"Причина, каже представниця 25 окружної комісії Ольга Груба ЦВК зволікає із виданням постанови про дозвіл реєстрації окружкомів як юридичних осіб. А без нього вирішити питання з технічним персоналом, отримати техніку, кошторис та багато іншого — неможливо".

"В ЦВК нам объяснили, что это форсмажор, какая причина — нам не объяснили, но сказали, что это не наша вина. А что мы сделаем? Будем ждать и регистрироваться. Другого выхода у нас нет",-розповідає жінка.

Тим часом, дозволений законом термін для видання постанови, про яку йдеться, спливає опівночі.

"Це є порушенням закону про вибори народних депутатів України, - розповідає адвокат Егор Москаленко. - Але для комісії, як таких, наслідків не буде. Хоча, суб'єкти виборчого процесу: кандидати, спостерігачі, мають право звернутися зі скаргою на центральну виборчу комісію".

Подібна ситуація, каже юрист, могла виникнути через поспішність організації виборів. Проте виборчий процес, на думку правника, це зірвати не може.

Читайте також: Дніпропетровщина готується до другого туру виборів

© 2020 volyn-inform

Мої відео