Волинь Інформ

Верховна Рада 9 скликання зібралась на своє перше пленарне засідання

Верховна Рада 9 скликання зібралась на своє перше пленарне засідання
89818 ПЕРЕГЛЯДІВ

Сьогодні, 29 серпня Верховна Рада дев’ятого скликання зібралася на своє перше засідання.На ньому новообрані депутати присягнули на вірність Україні та створили 5 фракцій і одну депутатську групу.

https://www.facebook.com/novoyevremya/videos/762213787541508/?t=0

Солідарність Петра Порошенка - перейшла в опозицію. У той час "Батьківщина" Юлії Тимошенко заявила, що не має наміру переходити в опозицію до президентської "Слуги народу", хоча і працюватиме за межами більшості.

Депутати одразу приступили до розподілення керівних посад. Спікером нового парламенту обрали Дмитра Разумкова із партії "Слуга народу" за нього проголосували 382 нардепи. Руслан Стефанчук став віцеспікер Ради. На посади генерального прокурора та прем'єр-міністра України Володимир Зеленський запропонував Руслана Рябошапку та Олексія Гончарука відповідно.

У порядку денному депутатів з півсотні законопроєктів. У тому числі й про імпічмент Президенту та про зняття депутатської недоторканності. Володимир Зеленський подав у Парламент ще ряд важливих законопроєктів: про зменшення конституційного складу Верховної Ради (зараз це 450 депутатів) та закріплення пропорційної виборчої системи; про зміну організацію оборони України; про діяльність Національної гвардії України.

Крім того, Президент вніс пропозиції кандидатур на посаду міністрів і силовиків президентської квоти. Він пропонує Вадима Пристайко на посаду міністра закордонних справ, Андрія Загороднюка зробити міністром оборони, Іван Баканова - головою Служби безпеки України.

Читайте також: 100 днів президентства: контрольована ВР і спроба перемир’я на Донбасі

© 2020 volyn-inform

Мої відео