Волинь Інформ

Розведення військ у Золотому відкладено — Офіс Президента

Розведення військ у Золотому відкладено — Офіс Президента
89817 ПЕРЕГЛЯДІВ

Аби це відбулося, потрібні певні умови — стале припинення вогню протягом кількох днів. Поки це неможливо, питання розведення військ відклали. Про це в спецефірі Громадського заявив заступник Офісу Президента Юрій Костюк, повідомляє “Українська правда”.

Що стосується розведення – абсолютно зрозумілі острахи. Більше того, я хочу сказати, що наразі це питання є відкладене, — сказав Костюк. — Щоби воно відбулося, потрібні певні умови, повинне бути стале припинення вогню певну кількість днів, якого не відбулось".

Костюк наголосив, що у Станиці Луганській, де сили вже розвели, є українська поліція та інші правоохоронці, тому не можна говорити, що після відведення нікому буде забезпечувати безпеку місцевих жителів.

Нагадаємо, 1 жовтня на переговорах у Мінську домовились розвести сили біля Петрівського та Золотого. Після цього мають узгодити дату зустрічі лідерів «нормандської четвірки», заявили в Кремлі. Розведення військ мали розпочати 7 жовтня, однак, кількома днями раніше бойовики обстрілювали ділянку розведення військ біля зазначених населених пунктів. За словами міністра закордонних справ Вадима Пристайка, для початку розведення військ тиша повинна протриматися щонайменше тиждень. 

 

© 2020 volyn-inform

Мої відео