Волинь Інформ

За лютий сапери обстежили понад 32 тисячі гектарів землі

За лютий сапери обстежили понад 32 тисячі гектарів землі
418852 ПЕРЕГЛЯДІВ

Протягом лютого саперні підрозділи ДСНС, ДССТ та неурядових операторів обстежили більше ніж 32 тисячі гектарів земель сільськогосподарського призначення.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства економіки України.

Перший віцепрем’єр-міністр України — Міністр економіки України Юлія Свириденко, посилаючись на дані ОВА, розповіла, що з початку 2024 року було обстежено 53,7 тис. га земель.

«Лютий – найкоротший місяць року. Але це не завадило нашим саперам обстежити майже в півтора рази більші площі земель сільгосппризначення, аніж в січні. Деякою мірою цьому сприяла погода, але здебільшого – це результат спільних зусиль з посилення спроможностей підрозділів та з організації роботи. У підсумку понад 53,7 тисячі обстежених земель за два місяці – вагомий внесок саперів до початку нового аграрного сезону», — сказала очільниця мінекономіки.

Найбільші площі земель сільгосппризначення за два місяці року обстежені в Херсонській області – 49,8 тис. га. На Миколаївщині обстежено 2,2 тис. га,  Харківщині – 1,3 тис. га. Також були обстежені землі в Дніпропетровській, Київській областях тощо.

За словами Юлії Свириденко,  Уряд надалі працює над питаннями посилення спроможностей операторів, орієнтуючись насамперед на оснащення підрозділів технікою та спорядженням вітчизняного виробництва. Також на порядку денному оптимізація та ефективна організація процесів протимінної діяльності.

«Нещодавно ми підписали угоду з технологічною компанією Palantir. Передові технології в галузі аналізу big data та ШІ допоможуть нам краще організувати процеси у сфері протимінної діяльності. Минулого тижня спільно з Женевським міжнародним центром гуманітарного розмінування провели воркшоп з розробки операційного плану до Національної стратегії протимінної діяльності. До роботи були запрошені наші міжнародні партнери, дотичні українські державні органи, оператори. Тож спільно продовжуємо працювати на пришвидшення очищення території України», зазначила Перший віцепрем’єр-міністр України — Міністр економіки України.

  • Нагадаємо, що раніше Мінекономіки повідомляло про зустріч Юлії Свириденко з представниками німецького бізнесу та членами Німецько-Української промислово-торговельної палати. Сторони домовились поглиблювати промислову співпрацю між Україною та Німеччиною.  Як розповіла під час зустрічі очільниця мінекономіки, Уряд розраховує на іноземні приватні інвестиції під час відновлення України. Своєю чергою німецька сторона цікавилась програмами гуманітарного розмінування, уніфікацією закупівельних процедур, розширенням інструментів страхування воєнних ризиків, а також можливостями для стимулювання українського виробника. 
  • На зустрічі також обговорювались перспективи втілення конкретних проєктів з енергоефективності, питання мобілізації та бронювання працівників на українських підприємствах, а також ситуацію на україно-польському кордоні. Від дій польських фермерів, які блокують транскордонні переходи, страждають багато українських та німецьких підприємств, ланцюги постачання яких зараз працюють з перебоями. Сторони домовились спільно вирішувати ці та інші проблеми, а також поглиблювати промислову співпрацю між Україною та Німеччиною. 
  • Також раніше Міністр економіки України під час заходу «Життя жінок в Україні під час війни» заявила, що зміцнення жіночого лідерства є однією з важливих складових місії Мінекономіки. Очільниця мінекономіки розповіла, що попри війну та стереотипи українські жінки докладають максимум зусиль для забезпечення нормального життя.Вони роблять неоціненний внесок у нашу боротьбу: створюють робочі місця, сплачують податки, тим само забезпечуючи оборону. Це звичайні українські жінки, які роблять надзвичайні речі, сказала Юлія Свириденко. 

© 2020 volyn-inform

Мої відео