Волинь Інформ

Міністерство фінансів виявило 21 тисячу людей, які отримували субсидії за померлих громадян

Міністерство фінансів виявило 21 тисячу людей, які отримували субсидії за померлих громадян
10243 ПЕРЕГЛЯДІВ

Після верифікації соціальних виплат, яка пройшла в грудні минулого року, було отримано інформацію про двадцять одну тисячу випадків, коли кошти з бюджету країни йшли на фінансування субсидій для уже померлих громадян України. Про це сказав український економіст та політичний діяч, кандидат економічних наук, міністр фінансів України Сергій Михайлович Марченко.

Міністр фінансів розповів, що тільки за результатами перевірки, яка пройшла грудні 2020 року, було знайдено 21 тисячу випадків, коли при встановленому акті смерті, нараховувались субсидії на житло. Потрібно шукати, з яких причин не було внесено змін в бази даних. Марченко розказав, що вже було зафіксовано факти начислення виплат померлим громадянам.

Але Сергій Михайлович наголосив, що таких випадків стало набагато менше, ніж до початку верифікації. Загальна сума виплат, які перевірялися минулого року, становить 455 млрд грн.

Міністр, проінформувавши населення стосовно виконаної роботи, сказав, що було знайдено різні неточності в базах даних та соціальних виплат на суму 1,6 млрд грн. Він наказав провести додаткові розслідування, по кожному випадку окремо, та відправити близько 2,5 мільйона повідомлень з рекомендаціями для реагування відповідним органам. І вже після отримання результатів перевірок, буде вжито заходи, які допоможуть розібратися відносно подальших виплат реципієнтам.

Потрібно сказати, що 70% виявлених випадків нарахування коштів померлим людям приходяться на житлові субсидії.


© 2020 volyn-inform

Мої відео