Волинь Інформ

“Діти, будьте обережними!” – вогнеборці з Новомосковську проводять виховання дітей!

“Діти, будьте обережними!” – вогнеборці з Новомосковську проводять виховання дітей!
8472 ПЕРЕГЛЯДІВ

Останнім часом на території всієї України все частішими почали бути факти пожеж. Інколи загоряються природні об’єкти, а частіше кафе та будівлі. Інколи трапляються випадки, коли діти опиняються в будівлі, що загорілась, одні. Тож у зв’язку із тим, що надзвичайні ситуації стали все частішими, пожежники із Новомосковська вирішили провести ряд запобіжних заходів з метою запобігання травмування та загибелі дітей в умовах надзвичайних ситуацій.

Інспектори з Новомосковського міськрайонного відділу Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Дніпропетровській області вирішили провести роботу з учнями, у ході якої вони намагались навчити дітей правильно поводити себе у надзвичайних ситуаціях. 9 лютого вони провели такий захід в 11 колегіумі.

Дітям в цікавій формі нагадали про те, як поводити себе для того, щоб не виникало непередбачуваних ситуацій. Також нагадали, що телевізор, праска, холодильник є електроприладами, тож їх не можна залишати увімкненими, коли ідете спати, або переходите в іншу кімнату. Також дітей ознайомили з елементарними правилами безпеки, яких варто дотримуватися у повсякденному житті. Наприклад, вчасно переходити дорогу, а не бігати по ній в момент сильного трафіку. Не гратись на тротуарі, який знаходиться поряд з дорогою. Адже хтось із компанії легко може впасти на проїжджу частину.

Багато уваги приділили правилам поводження із вогнем. Особливо багато часу приділили легкозаймистим речовинам. Бо дітям подобається гратись з петардами, забуваючи про те, що ними можна завдати сильної шкоди собі та довкіллю. А також через те, що погодні умови змінюються пожежники в котрий раз нагадали про те, що не можна підходити до обірваних ліній електромереж.

У разі, якщо трапилась халепа, одразу варто зателефонувати за номером “101” до Служби порятунку. Щоб все легко сприймалося, пожежники використовували багато наочного матеріалу та велику частину з нього передали викладачам. Як розповіли самі пожежники, вони прагнуть зробити життя населення безпечнішим та вберегти дітей від різних непередбачуваних ситуацій. Також вони прагнуть закликати молодь приєднатись до здорового способу життя. Адже наше майбутнє знаходиться наших руках. І лише нам вирішувати яким воно буде? Веселим та безтурботним, чи печальним та небезпечним.

© 2020 volyn-inform

Мої відео