Волинь Інформ

У Кам`янському на виборчій дільниці майбутня поліцейська врятувала життя члену комісії

У Кам`янському на виборчій дільниці майбутня поліцейська врятувала життя члену комісії
58720 ПЕРЕГЛЯДІВ

Другокурсниця факультету кримінальної поліції Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ Ольга Бойко надала першу домедичну допомогу чоловікові, у якого стався напад епілепсії. Про це повідомляє пресслужба університету внутрішніх справ.

Вранці 26 жовтня на одній із виборчих дільниць Кам`янського, коли робота з підрахунку голосів вже завершилась, один із членів комісії раптом втратив свідомість і впав посеред дільниці. Майбутній криміналіст Ольга Бойко, яка в цей час із колегами охороняла громадський порядок біля дільниці, не вагаючись, кинулась на допомогу.

«Згадала все, чому нас вчили викладачі з тактичної медицини, — розповіла потім Ольга. — Мені допомагала жінка, одна із членкинь виборчої комісії. Ми поклали чоловіка на бік. Потім я попросила людей знайти щось м’яке, аби підмостити під голову. Щоби уникнути травмування, ми зафіксували голову та тулуб чоловіка».

Виявилося, що у 52-річного чоловіка, який усю ніч провів на дільниці, стався напад епілепсії. Лікарі приїхали за 13 хвилин, весь цей час Ольга була поряд, тримала руки та ноги чоловіка. Вже згодом врачі зв`ясували, що за короткий час у чоловіка сталося відразу кілька епілептичних нападів. Йому то ставало краще, то гірше, він довго не міг прийти до тями, а потім згадати, що сталося.

«Викладачка з тактичної медицини університету внутрішніх справ Станіслава Миронюк говорить, що Ольга все зробила правильно, діяла грамотно та професійно, — зауважують в університеті. — Адже саме в перші хвилини після настання нещасного випадку стороння допомога дозволяє звести до мінімуму розвиток небезпечних ускладнень».

Теги: Кам'янське,курсантка,чоловік,врятувала,виборча дільниця,напад

© 2020 volyn-inform

Мої відео