Волинь Інформ

Прокуратура вимагає від криворізького підприємства відшкодування збитків за забруднення річки Інгулець

Прокуратура вимагає від криворізького підприємства відшкодування збитків за забруднення річки Інгулець
67425 ПЕРЕГЛЯДІВ

Без дозволу на спеціальне водокористування «Кривбасшахтозакриття» скидало забруднюючі речовини зі ставка-накопичувача. Збитки, спричинені внаслідок забруднення, становлять 2,5 млн грн, повідомляє пресслужба прокуратури Дніпропетровської області.

Криворізька місцева прокуратура №1 направила до суду позовну заяву в інтересах держави до підприємства про відшкодування збитків, заподіяних внаслідок порушення законодавства про охорону та раціональне використання водних ресурсів. На початку 2020 року ДП «Кривбасшахтозакриття» скидало забруднюючі речовини з надлишками зворотних вод зі ставка-накопичувача балки Свистунова у річку Інгулець.

Як зазначає голова Державної екологічної інспекції України Андрій Мальований, скид забруднюючих речовин з балки Свистунова в річку Інгулець є величезною проблемою.

«Ставок-накопичувач знаходиться сьогодні на балансі ДП «Кривбасшахтозакриття», який відводить до балки шахтні води таких підприємств як ПАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг», ПрАТ «Центральний гірничо-збагачувальний комбінат», ПрАТ «Суха балка», — зауважує Мальований. — У 2020 року термін експлуатації ставка-накопичувача закінчується. І потрібно якось вирішувати питання зі скидом шахтних вод. Проблема балки Свистунова — це вже не якесь регіональне лихо. Прорив ставка може призвести до величезної кількості жертв, руйнування інфраструктури та мільярдів збитків».

Щодо позова обласної прокуратури, наразі він перебуває в суді. У відомстві наполягають на відшкодуванні збитків державі у розмірі 2,5 млн грн.


Теги: забруднення,Інгулець,Кривий Ріг,прокуратура,позов до суду,«Кривбасшахтозакриття»

© 2020 volyn-inform

Мої відео