Волинь Інформ

Поки міська влада обіцяє відновити парк 40-річчя визволення Дніпра, небайдужі взялися навести там лад самостійно

Поки міська влада обіцяє відновити парк 40-річчя визволення Дніпра, небайдужі взялися навести там лад самостійно
52909 ПЕРЕГЛЯДІВ

Обіцяного три роки чекають. Саме стільки міська влада обіцяє відновити парк 40-річчя визволення Дніпра, що між вулицею Титова та Запорізьким шосе. Проте там й досі розбиті бордюри, відсутнє освітлення, а меморіал поріс бур'яном. Напередодні сімдесят сьомої річниці Дня визволення міста журналістка телеканалу D1 вирішила перевірити, у якому стані сам парк та меморіал загиблих у війні героїв.

Парк 40-річчя визволення Дніпра — місце поховань радянських воїнів під час Другої Світової. На меморіальних плитах їхні імена, а навпроти — обіцянка вічно славити подвиг героїв. Та на тлі засохлих квітів та бур’яну ці слова радше схожі на глузування.

Дніпрянка Ганна Кравцова скаржиться, мовляв, у темну пору доби ходити навіть повз парк лячно, бо тут відсутнє освітлення.

Місцева мешканка Вікторія Клімович розповідає, колись у парку були і гойдалки, і каруселі. Але у якийсь момент вони зникли, а територію, де вони знаходилися, обнесли парканом. Жінка каже, очікували, що тут почнеться будівництво. Проте, цього так і не сталося, а парк поступово перетворився на звалище у хащах.

У міській раді твердять, й гадки не мають, кому належить захаращена територія. Зазначають, що вона не перебуває на балансі та обслуговуванні комунальних підприємств, підпорядкованих департаменту парків та рекреацій Дніпровської міської ради.

Втім, навіть у своїй частині парку наводити лад чиновники не квапляться. Лише з року в рік годують людей обіцянками. Ще у липні 2017 року заступник міського голови Михайло Лисенко обіцяв, що роботи з реконструкції парку заплановані на 2018-2019 роки. Але ніхто за них так і не взявся.

Тим часом, безлад у парку, зокрема на меморіалі, так допік місцевим мешканцям, що вони взялися ліквідувати його самостійно. Територію хочуть прибрати до 25 вересня, до 77-ої річниці з Дня визволення Дніпра. Долучатися закликають усіх небайдужих.

Теги: парк 40-річчя визволення Дніпра,безлад,сміттєзвалище,міська влада,небайдужі

© 2020 volyn-inform

Мої відео