Волинь Інформ

Патрульного з Дніпропетровщини підозрюють у насильстві та катуванні

Патрульного з Дніпропетровщини підозрюють у насильстві та катуванні
23600 ПЕРЕГЛЯДІВ

Правоохоронець застосував силу до особи, яка не чинила жодного опору. При цьому усвідомлював, що завдає сильного фізичного болю. Про це йдеться у повідомленні пресслужби Офісу Генерального прокурора.

Працівнику патрульної поліції Головного управління Національної поліції у Дніпропетровській області повідомлено про підозру щодо перевищення влади або службових повноважень, що супроводжувалось насильством та застосуванням спецзасобів. Як встановило слідство, патрульний екіпаж прибув на виклик до міської лікарні через порушення порядку місцевим мешканцем. Чоловіка відразу повалили на землю, наділи кайданки, після чого один з поліцейських завів його сковані руки в бік голови.

«При цьому правоохоронець коментував свої дії, що людина у положенні так званої «ластівки» може протриматися максимум 5 хвилин, — йдеться у повідомленні. — Тобто він цілком усвідомлював, що своїми діями завдає затриманому сильного фізичного болю».

Як зазначають у Офісі Генпрокурора, правоохоронцям не забороняється застосовувати силу з метою затримання. Проте така сила може застосовуватися тільки за необхідності та не повинна бути надмірною.

Теги: насильство ,патрульні, Дніпро,катування,застосування сили

© 2020 volyn-inform

Мої відео